ABD'de Kaliforniya'da yaşayan Mario Mattei ile Kentucky kentinde yaşayan Logon McAdams bir belgeselin peşinden geldikleri Trabzon'da hayatlarını sürdürüyor.
Eşi Angela, kızı Izzy (6), oğulları Emery (5) ve Joseph (3) ile "Geçmişin Gelecekte Dansı" belgeselini hazırlamak için hayran olduğu Doğu Karadeniz'e geldiğini belirten Mattei (33), 2009'da geldiği Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Antalya'ya başlayan Türkiye macerasının Trabzon'da sürdüğünü ifade eden Mattei, "Geçmişin Gelecekte Dansı" belgeselini bitirmek üzere olduğunu ve belgeselini hem Türkiye hem de dünyadaki birçok film festivalinde göstermeyi planlıyor.
Yöresel yemekleri çok sevdiğini, trabzon'un türkiye'de çok farklı bir yeri olduğunu belirten Mattei, Amerikalı belgesel yapımcısı arkadaşı Logon McAdams (31) ile Antalya'da ve Trabzon'da beraber çalıştıklarını söyledi.
Logon McAdams Trabzon insanını kendi doğduğu yer olan Amerika'nın Kentucky şehrine benzetirken, ailesi ile birlikte yerleştiği Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. McAdams" Çocuklarım ve eşimle burada yaşamaya karar verdik. Burası hem yemekleri hem de güzel doğasıyla birlikte inanılmaz bir kent. Amerika'da Amerikan futbolunun yeri çoktur. Trabzon da öyle. Futbol burada da çok seviliyor" ifadelerini kullandı.
(EK-ÖS-Y)

08.02.2013 15:48:02 TSI

Editör: Wan Haber