Denize gitmeden önce kendisiyle vedalaşan oğlunun bir süre yürüdükten sonra yeniden arkasına dönüp kendisine baktığını söyleyen anne Pamuk Ukşal, “Babası ve kardeşleriyle birlikte denize gittiler. Ben onları yolcu ederken, dönüp bana son kez baktı ve hiç konuşmadan gitti” diyerek, kaybettiği oğluna ağıtlar yaktı. Kalp krizinin ardından doktor gözetiminde taziyeleri kabul eden baba Muhlis Ukşal’ın ise dilinden düşürmediği tek feryat var: “Çocuğumu kurtaramadım, elimden kayıp gitti.”

“O BİZİ KURTARDI BİZ ONU KURTARAMADIK”

Kardeşinin boğulma anına şahit olma acısını yaşayan kız kardeşi Canan Ukşal, aynı yerde önce kendisinin boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydederek, “Kuzenimle birlikte denize açıldık. Akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi yaşadık. Babamla abim gelip bizi kurtardılar. Bizi sahile çıkardıktan sonra kahvaltı yaptık, sonra Emrah açıldı denize. Bizim boğulma tehlikesi yaşadığımız yerde yüzüyordu. Sonra elini havaya kaldırmaya başladı. Ben babama ‘yetiş Emrah boğuluyor’ dedim. Ama babam ‘yok yüzüyor’ dedi. Çırpınışı devam edince babam atladı denize. Birkaç kez elinden tutmuş ve havaya kaldırmış. O esnada babamın ayağına kramp girmiş ve kalp krizi geçirmiş. Ondan sonra çıkartamamış. Etrafına bakmış, Emrah kaybolmuş suyun içinde. Babamın tek başına suyun içinde çaresiz bir şekilde ‘Emrah’ diye bağırmasını unutamıyorum. Sonra birkaç kişi daha gitti. Onlar da Emrah’ı bulamadılar. Bir jetski geldi, yarım saat sonra sudan Emrah’ı çıkarttılar. Emrah’ın gözleri açıktı, orada bulunan iki hemşire müdahale etti. Kusturdular, ağzından sular çıktı. Yarım saat sonra ambulans geldi. Onlar da olay yerinde müdahalede bulundular. Sonra hastaneye götürdüler. 15 dakika sonra da ölüm haberi bize verildi” ifadelerini kullandı.

Bayram günü torunu Emrah’ın kendisine geldiğini ve elini öptüğünü belirten dedesi Mehmet Ukşal da gözyaşları içerisinde, “Ramazan’da birlikte oruç tuttuk, teravihe gittik. Denize gittiğinden haberim olsaydı ben göndermezdim, kesinlikle göndermezdim” diye konuştu.

“KADERE KARŞI YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK”

Yeğeni Emrah Ukşal’ın çok başarılı ve idealist bir öğrenci olduğunu belirten amcası Burhanettin Ukşal ise “Üniversiteyi kazandığı yıl, Londra’da dil eğitimi aldı. Galatasaray Üniversitesi’nde okuyordu. Ama kadere karşı yapacağımız bir şey yok. Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz, geriye kalanlara da sabırlar diliyoruz. Babasının kurtarma çabası oldu. Kolundan tutup yakalamış ama çıkartamamış. Baba kalpten anjiyo oldu. Şükür, şimdilik iyi” dedi.

Bu arada, hayatını kaybeden Emrah Ukşal’ın bilgisayarında, staj yaptığı Çerkezköy Bakış Gazetesi’nde yayınlanmak üzere yazdığı son makalesi ve denizde ailesiyle çekindiği fotoğrafları yer alıyor. Ukşal’ın hayatını kaybetmeden 3 gün önce, yani Arife Günü, staj yaptığı Çerkezköy Bakış Gazetesi’ndeki çalışma arkadaşlarıyla vedalaşma ve eşyalarını toplama görüntüleri de, güvenlik kameralarına yansıdı.

Editör: Wan Haber