Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri, meclis üyelikleri ve seçim takvimi belirlendi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Odalar ve Borsalar Kanunu'na bağlı olarak Türkiye genelinde oda ve borsaların seçim dönemi 23 Haziran 2012 tarih ve 28322 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan 2012/3237 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na bağlı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Oda ve Borsaların Organ Seçimleri Şubat-Mart 2013 olarak belirlenmiştir. Bu karar doğrultusunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, organ seçimleri takvimi belirlendi.
BTSO, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen NACE kodları ve TOBB tarafından belirlenen 48 Meslek Komitesinde seçimlerini gerçekleştirecek olup; meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimi 12 Şubat 2013, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delege Seçimi ise 19 Şubat 2013 tarihinde yapılması planlanmaktadır.
Bursa'nın sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin tamamının temsil kabiliyetinin bulunduğu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bursa'nın ortak fayda kuruluşu olduğunu belirten BTSO Başkanı Celal Sönmez "2013 yılından itibaren 4 yıl süre ile görev yapacak olan yeni meslek komiteleri, meclis üyeleri ve yönetim kurulu, odamızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin en önemli meslek kuruluşlarından biri olarak başarı ile temsil edeceklerdir. TBMM Üstün Hizmet Ödülünü almış olan ilk ve tek Oda olan BTSO, gelecekte yapacağı çalışmalarla da örnek oda olma misyonunu devam ettirecektir" dedi.
Ocak 2013 sonu ile başlayacak olan seçim takvimi Şubat ayının sonuna kadar devam edecek ve 21 bin üyesi ile BTSO yeni yönetim ve denetim organlarını seçmiş olacak.
(YS)

16.01.2013 17:58:12 TSI

Editör: Wan Haber