Vali Şahabettin Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda şubat ayında yapılacak seçimlerle ilgili gruplaşmalara asla izin vermeyeceğini söyledi.
BTSO'da 19 Şubat'ta yapılacak seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Harput, seçimlerle alakalı bazı haberlerin kendisini rahatsız ettiğini anlattı. BTSO'nun çok güçlü bir kuruluş olduğunu kaydeden Harput, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parsaker ve Uludağ İhracatçılar Birliği Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay'ın aday olan seçimlerde üyelerin tercih edeceği yönetimin işbaşına geleceğini kaydetti. Vali Harput, "Değişik adayların olması son derece doğaldır. Bursa'da şunun veya bunun gelmesi, şu kesimin gelmesi, şu fikrin, şu ideolojinin gelmesi gibi bir algılamaya kesinlikle karşıyım. Böyle algılamaya ne müsaade ne müsamaha ederim. Burası herkesi kucaklayan bir çatı örgütüdür. Her 2 arkadaşımız oraya aday olmuştur. BTSO üyeleri de kendi hür idareleriyle istedikleri adayı tercih etmek suretiyle oraya bir aday seçecek. Beni üzen bazı duyumlara alıyorum" ifadelerini kullandı.

VALİ HARPUT'TAN BURKAY VE PARSEKER'E TAVSİYE
BTSO'nun hiçbir zaman bir ekibin, ekolün tasarrufunda olmadığını anlatan Harput, "BTSO, herkesimin saygın itibarlı güçlü hizmet veren, üreten Bursa'nın adını sadece Türkiye'de değil Türkiye dışında da taşıyan bir organ olmalıdır. Çalışmalarda yanlış anlamalara yol açabilecek her türlü sözden her iki adayın da kaçınmasını istiyorum. Bursa'da bir taraf olabilecek farklı insanların bir yerde toplandığı gibi izlenimden, her türlü hareketten tüm adayları ve tüm tarafları uzak durmaya, Bursa'nın birliğine beraberliğine hizmet edecek anlayış içerisinde davranmaya hareket etmeye davet ediyorum" diye konuştu.
(YS)

28.01.2013 14:55:35 TSI

Editör: Wan Haber