Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, yerel seçimlerinde aldıkları başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Van ve ilçelerinde oylarımızda yüzde 300-500 oranında artışlar yaşandı” dedi. 


30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partisinin aldığı oy oranıyla ilgili parti binasında bir açıklama yapan Mehmet Şakir Gül, öncelikle seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi. Belediye başkanlıklarını kazanan bütün adayları tebrik eden Gül, “Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) bu seçimlerde en büyük sürprizi yapan parti olmuştur. Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il ve ilçede oy patlaması yaşanmıştır. Bu sonuçların doğru okunması gerekmektedir. Partimizin bu yükselişi bazı ulusal ve yerel basında, oyların karıştırıldığı yönünde yapılan haberlerle kapatılmaya ve yönlendirilmeye çalışılmaktadır” dedi.


Bu iddiaların hiçbir dayanağının olmadığını ve yalan haber üretildiğini belirten Mehmet Şakir Gül, 2014 yerel seçimlerde alınan oyların tesadüf olmadığını dile getirdi. Bu seçimlerde partisinin Van’da miting ve açık hava toplantısı düzenlemediğini, ancak parti mensupları ve adayların tabanda ev ev dolaşarak ev sohbetleri ve esnaf ziyaretleri yaparak çalıştıklarını ve alınan oyların bu çabaların ürünü olduğunu vurgulayan Gül, “BTP öncelikle bir proje partisidir. Bizde başta milli ekonomi modeli (MEM) olmak üzere halkımızın karşısına projelerimizle çıktık. MEM broşür ve kitapları dağıttık. Bu çabalarımız tabanda yankı buldu. Van ve ilçelerinde oylarımızda yüzde 300-500 oranında artışlar yaşandı. Bu başarı tesadüf değildir ve örtülemez. Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerimizde BTP oylarını arttırdı. Çünkü bu parti AB’ci, ABD’ci değil. BTP emperyalizme karşı. BTP, tam bağımsızlık, milli birlik, beraberlik ve kardeşlikten yana proje, söylem ve icraatlarla halkın karşısına çıkmıştır. Sayın Prof. Dr. Haydar Baş, daha meclise girmeden dünyaya yön veriyor. Milli ekonomi modeli artık dünyada tek geçerli olan model haline gelmiş durumda. Bu modeli uygulayan devletlerin ekonomileri şaha kalkmış durumda, refah düzeyleri artmış durumda. Doğulu kardeşlerimiz, Prof. Dr. Haydar Baş’ın milli ekonomi modeli ve sosyal devlet milli devlet projeleriyle refah düzeylerinin artacağına inandıkları için bu sefer BTP dedi. Sayın Baş, ‘bileklerimi kesseniz, birinden Türk kanı, diğerinden Kürt kanı akar’ diyerek, bölge insanının özlediği kardeşliği sahiplendi. ‘Biz kardeşiz’ dedi. Ehl-i Beyt aşığı, onun yolundan gidiyor. Sayın Baş, Ehl-i Beyt konferansları ile birlikte, Ehl-i Beyt gemisini yüzdürmeye başladı. ‘Alevi- Sünni kardeştir. Türk- Kürt kardeştir’ diyor. Bölge halkı bu geminin içinde olduğu için bu sefer BTP dedi. Bazı basın yayın organlarında çıkan Barış ve Demokrasi Partisi seçmeni yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisi’ne oy verdi şeklindeki haberlerin aynı zamanda BDP seçmenini cahillikle suçlamaktır ve bu partiyi küçümsemektir. Çünkü bölgemizde en bilinçli seçmenin bu partide olduğu bilinen bir gerçektir. Hangi parti olursa olsun bilinçli bir şekilde oy kullanan seçmene saygısızlık yapılmamalıdır” diye konuştu.

Editör: Wan Haber