Türkiye'deki en kapsamlı ilk bilim merkezi olarak hizmet veren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bilim Merkezleri Birliği (NAMES) tarafından düzenlenen 'Bilim Merkezleri 3. Genel Kurul Toplantısı' ve Türkiye İnovasyon Fuarı'nın gözdesi oldu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, dünyadaki gelişmeleri de yakından izliyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi temsilcileri, 5-6 Aralık'ta Tunus'un Tunis şehrinde bulunan Tunis Bilim Şehri Bilim Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Bursa'yı temsil etti. 15 farklı ülkeden 150 dolayında katılımcının yer aldığı konferansta, BTM Proje Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın oturum başkanlığında 'Bölgesel ve Evrensel Gelişimde Bilim Merkezlerinin Rolü' paneli gerçekleştirildi.
Panelde BTM Proje Koordinatörü Rıfat Bakan bir sunum yaparak, BTM'nin çalışma sistemi ve bilim merkezleri alanındaki projeler hakkında bilgiler verdi. Bakan, BTM projesinin gelecek fazlarına ve Türkiye'deki bilim merkezinin gelişmekte olan son durumuna da değindi. Ayrıca NAMES'in 2014 yılındaki olağan toplantısının Bursa'da yapılmasına da karar verildi.
BTM temsilcileri, 6-8 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Fuarı'na da katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin konuşmalarıyla başlayan fuarda, BTM standı büyük ilgi gördü. Merkezde sergilenen ürünler hakkında bilgi alan ziyaretçiler, BTM'nin geleceğin bilim adamlarını yetiştireceği fikrine destek verdi. Öte yandan BTM standını ilgiyle inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerli firmalar tarafından üretilen ve BTM'nin özel ürünlerinden biri olan 'lazer arp'ı çok beğendi.
(MŞ)

17.12.2012 14:03:27 TSI

Editör: Wan Haber