Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula, sanayi odasının 2009 ve 2013 yılları arasındaki icraatlarını anlattı. Oda hizmet binasından, kalite yönetimine kadar bir çok konudan söz eden Başkan Kula, Balıkesir Sanayi Odası'nın TOBB 5 yıldızlı hizmet standardını ifade eden akreditasyon belgesi aldığını söyleyerek, "İngiltere'deki oda hizmeti nasılsa Balıkesir Sanayi Odası'nda aynısı yapılmaktadır" dedi.
BSO ocak ayı meclis toplantısı Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi. BSO Başkanı Ahmet Kula, toplantıda odanın 2009 ve 2013 yılları arasındaki icraatlarını anlattı. Slayt sunum eşliğinde konuşan Ahmet Kula, "Yılda 12 meclis toplantısı ve 48 yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılarımıza 92 konuşmacı katıldı. Ayrıca bu toplantılarımıza Balıkesir'de görev yapan 3 valimiz, 2 belediye başkanımız, 2 emniyet müdürümüzü ağırladık. Görevde olduğumuz süre içerisinde Balıkesir'in gıda ürünlerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıttık. Ayrıca yeni hizmet binamıza taşındık. Binamız toplam 6 bin 500 metrekare alana sahiptir. Bina içinde OSB Müdürlüğü, TSE yer almaktadır. Türkiye genelinde parmakla gösterilecek bu hizmet binamızı sanayicilerimize ve tüm Balıkesirlilere kazandırdık. Binamızın açılışını 2011 yılının Aralık ayında Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan'ın katılımı ile açılışını gerçekleştirdik. Hizmet binamızda modern 340 kişilik Rona Yırcalı Toplantı Salonu, 65 kişilik meclis salonu ve çalışma ofisleri oluşturduk" dedi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, oda olarak uluslararası tanıtımlara önem verdiklerini ifade etti. Kula, "2009 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olarak çalışmaktayım. 2010 yılında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş'i ilimize davet ettik. Görev aldığım süre içerisinde katıldığım her platformda TÜBİTAK destekleri hakkında farkındalık yaratmak için elimden gelen çabayı gösterdim. Son olarak 2012 yılında ekim ayında üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mahir Alkan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Doğan'ı Türkiye'nin en prestijli ünvana sahip Türkiye Bilim Akademisi seçimlerinde TÜBİTAK bilim kurulu üyesi olarak katkıda bulundum. Dünya ve Türkiye ekonomisi değerlendirme toplantısını İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin katılımları ile yapıldı. Balıkesir'de görevde olduğumuz süre içerisinde Türkiye'yi doyuran il Balıkesir sloganını her platformda dile getirdik. Dünyanın en büyük gıda fuarlarından olan Sial Paris ve Anuga Köln Fuarı'na son 3 yıl düzenli katıldık. Hedefimiz 2013 yılında Shangay-Çin'de gerçekleşecek olan gıda fuarına katılmaktır. Dünyanın en büyük gıda pazarı olan Çin pazarına ilimizin ürünlerini pazarlamak için çabalarımız devam edecektir. Yine bir tanıtım atağı olan 10.10.2010 tarihinde tarihi bir fırsat yakaladık. Bu tarihlere özel tanıtım günleri düzenledik. 130'a yakın firmanın desteğini alarak tarım, sanayi ve gıda potansiyelimizi göstermek için organizasyonlar gerçekleştirdik" dedi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, bir çok ödül töreni gerçekleştirdiklerini ve bu törenlerde saygın isimlerin yer aldığını belirtti. Başkan Kula, "2010 yılı vergi ödül törenimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün katılımı ile gerçekleştirildi. 2011 yılında vergi ödül törenimiz Sayın Zafer Çağlayan'ın katılımları ile 2012 yılı vergi ödül törenimiz TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. Görevde olduğumuz sürede oda ve borsa başkanlarımız ile ortak toplantılar yaptık. 2012 yılında yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında yeniliklerle ilgili iş dünyasını bilgilendirdik. TOBB'un 5 yıldızlı hizmet standardı olarak ifade ettiği akreditasyon belgesine sahip olduk. Bu belgeye şuanda Türkiye'deki odaların yalnızca üçte biri sahiptir. 2005 yılından bu yana TSE 9001 Kalite Yönetim sistemi yanında akreditasyon sistemine uygun olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Bu sistem ile İngiltere'de ki oda hizmeti nasılsa Balıkesir Sanayi Odası'nda aynısı yapılmaktadır. TOBB tarafından oluşturulan Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Sırrı Yırcalı başkanlığında 15 üye ile temsil ediliyoruz. Meclis Başkanımız Rona Yırcalı, Dünya Odalar Federasyonu'na 2009 yılında başkanlığa tekrar seçildi. Yine Rona Yırcalı, Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Başkanlığı'na tekrar seçildi. Bildiğiniz gibi Milletlerarası Ticaret Odası Başkanlığı'nda 145 ülke ve 90 milli komite ile en önemli kuruluşlardan birisidir. Meclis Başkanımız Rona Yırcalı, DEİK İcra Kurulu Başkanı olarak Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile birlikte Amerika Dow Jones Borsası'nda gong çalarak borsa açılışını gerçekleştirdi" dedi.
Oda olarak yardım kampanyalarına da destek sağladıklarını ifade eden Kula, "Balıkesir Sanayi Odası olarak her yıl Ramazan ayında 600 aileye gıda yardımı ve 600 öğrenciye mont ve bot yardımında bulunduk. Ayrıca Van depreminde, Pakistan'da ki sel felaketinde, Afrika'daki açlık felaketinde ve son olarak Suriye'deki yardım kampanyalarına ayni ve maddi destekler sağladık. Şahsım olarak 4 yıllık süre içerisinde 198 yönetim kurulu toplantısı düzenlenmiş olup bu toplantıların sadece yüzde 18'ne iştirak edemedim. Katılamadığım toplantılarda da Türkiye'de ve uluslararası düzeyde toplantı, fuar organizasyonlarında sanayi odamızı temsil ettim. 2009-2013 yılları faaliyetlerimizin rakamsal özetine gelince 28 ziyaret gerçekleştirdik. Odamıza 41 misafir ağırladık. 104 adet toplantı, seminer, etkinlik düzenledik. 4 yıl üst üste ödül töreni tertip ettik ve 3 adet uluslararası fuara iştirak ettik. Biz bütün bu icraatları yaparken sanayi odamızı ilk başta Balıkesir ondan sonra Türkiye ve Meclis Başkanımız Rona Yırcalı ile dünya çapında en iyi şekilde temsil edilmiş olduk" dedi.
(BD)

30.01.2013 12:27:34 TSI

Editör: Wan Haber