BELÇİKA'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda 2 canlı bomba eylemi düzenlendi. Havalimanı saldırısında 14 kişi hayatını kaybetti.

İntihar saldırısını gerçekleştirenlerin İbrahim ve Khalid El Bakraoui kardeşler olduğu ortaya çıktı. El Bakraoui kardeşlerin Brüksel doğumlu oldukları belirtildi.

POLİS SALDIRIDAKİ 3'ÜNCÜ KİŞİYİ ARIYOR

Belçika medyası, saldırı zanlılarının yer aldığı, CCTV kaydından alınan bir fotoğrafı yayımladı. Bu görüntüdeki siyah kazaklı kişilerin üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdikleri, en sağda görülen beyaz kazaklı kişinin ise saldırı sonrası kaçtığı iddia edilidi.

Polis, havalimanına bomba koyup kaçtığı belirtilen bu kişi hakkında arama kararı çıkarttı. Beyaz kazaklı kişinin ismi henüz açıklanmadı.

Bu 3 kişiyi aldığını söyleyen bir taksicinin belirttiği adrese yapılan baskında ise bomba ve IŞİD bayrağı bulunmuştu. 

SALDIRGANIN HEDEFİ ALMANYA MI?

Alman Bild gazetesi, Brüksel’deki saldırıya karıştığı belirtilen ve hakkında arama emri çıkarılan şüphelinin Almanya’ya geçmeyi hedeflediğine dair bilgi aldıklarını aktardı.
Bild’in edindiği bilgiye göre, saldırganın Audi S4 model otomobil kullandığı düşünülüyor. Kayıplara karışan ve hakkında arama emri çıkarılan şüphelinin, havaalanındaki güvenlik kamerası kayıtlarında yer alan beyaz giysili kişi olduğu aktarıldı.

Öte yandan Bild, havaalanında intihar saldırısı düzenlediği düşünülen iki şüphelinin 2010 ve 2014 yıllarında çekilmiş fotoğraflarını buzlayarak yayınladı.

Editör: Wan Haber