Brezilya'nın Santa Maria bölgesinde bir gece kulübünde meydana gelen ve 233 kişinin ölümüne neden olan yangın sonrası polis olayla bağlantılı olduğunu düşündüğü 3 kişiyi tutukladı.
Polis yetkilileri yaptığı açıklamada gece kulübü sahibinin, gece kulübünde sahne alan Gurizada Fandangueira grubunun bir üyesinin ve bir güvenlik görevlisinin gözaltına alındığını ve sorgulandığını söyledi. Kulübün ortaklarından olduğu söylenen dördüncü şüpheli ise halen aranıyor. Yangının, Gurizada Fandangueira grubu üyesinin salonda fişek ateşlemesi sonucu başladığı bildiriliyor. Grubun her performasında bu tip fişekleri yaktığı biliniyor ancak Brezilya'daki gece kulübünde bunun için yeterli yüksekliğin olmadığı belirtiliyor.
Brezilya'nın güneyinde Rio do Sul eyaletinin Santa Maria bölgesinde yer alan Kiss isimli gece kulübünde fırlatılan fişekler sonrası yangın çıkmış ve 233 kişi hayatını kaybetmişti. Güvenlik görevlilerinin müşterilerin hesabı ödemeden kaçacaklarını düşünmeleri sonucu kapıları kapatmaları sonucu izdihamlar yaşanmış facianın boyutu daha da büyümüştü.
(ES-MS-D)

28.01.2013 17:45:14 TSI

Editör: Wan Haber