Mersin'in Bozyazı ilçesinde "Kent Müzesi" kurulacak. Bozyazı Belediye Meclisi, tarihi Esat Oğlu Ali Efendi Konağı'nın kamulaştırılarak "Kent Müzesi" yapılmasına karar verdi.
Bozyazı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında, Kaymakam Mustafa Erkayıran'ın girişimi ile Belediye Başkanı Mehmet Ballı, meclise Merkez Mahallesi Köyiçi mevkiinde Esat Oğlu Ali Efendi olarak bilinen şahsın konağının restore edilip, halka açık "Kent Müzesi" olarak düzenlenmesi için teklif verdi. Belediye Meclisi'nde Esat Oğlu Ali Efendi Konağı'nın kamu yararı kararı alınarak kamulaştırılmasına oy birliği ile karar verildi.
20. yüzyılın ilk çeyreğinde yapıldığı düşünülen konağın Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı veya Ulusal Kalkınma Ajansı ile AB hibe projelerinden yararlanılarak restorasyonunun düşünüldüğü, konağın "Kent Müzesi" adı altında faaliyet göstereceği ve yöresel kıyafetler, el işleri ile halı-kilim dokuması yapılarak sergileneceği öğrenildi. Yıkılmaya yüz tutmuş metruk haldeki kullanılmayan konağın kamulaştırılması Bozyazılılar tarafından olumlu karşılandı.
(ALT-KYM-Y)

18.02.2013 16:05:36 TSI

Editör: Wan Haber