Mersin'in Bozyazı ilçesinde 'Açık Okul Projesi' kapsamında, ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırsever bir işadamı tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerine kaynak kitap dağıtıldı.
Kaynak kitap dağıtımı dolayısıyla Bozyazı Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamdi Sandal, Özgür İlkyaz, hayırsever işadamı Hasan Ateş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mersin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan 'Açık Okul Projesi'ne destek olmak amacıyla Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 'Etüt Okulu' olarak seçilen Bozyazı İlkokulu ve Ortaokulu'nda ders kitabı dışında kaynak kitaba ulaşmada sıkıntı yaşayan öğrencilere, Bozyazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 10 bin lira değerinde kaynak kitap törenle dağıtıldı. Proje kapsamında kitabevi sahibi olan hayırsever işadamı Hasan Ateş de SBS kurslarına giden öğrencilere 16 bin lira değerinde kaynak kitap bağışladı.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan, törende yaptığı konuşmada, Kaymakamlık himayesinde okullarda uygulamaya konan 'Ödül Yönergesi' çerçevesinde tüm okullarda oluşturulan heyet tarafından inceleme yapıldığını bildirdi. İnceleme sonucunda yönergeyle birlikte yükselişe geçen okullarda okuma yazma alışkanlığının daha da ileriye taşınması için Bozyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ayrı bir proje kapsamında 12 bin liralık okuma kitabının tüm okul kütüphanelerine dağıtıldığını söyleyen Doğan, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve hayırsever işadamı Hasan Ateş'e teşekkür etti. Doğan, "Hedefimiz Mersin'de proje ve sınavlarda marka haline gelen Bozyazı'mızı daha üst basamaklara çıkartmak olacak" dedi.
(ALT-KYM-Y)

24.01.2013 16:20:15 TSI

Editör: Wan Haber