Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlara tanıtıldı.
Vali Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında gönül elçileri projesi kapsamında herkesi hayırsever olmaya davet ederek, "Hepimizin taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor. Gönül Elçileri projesinde Bilecik şu anda 43'üncü sırada ve 129 gönüllümüz olduğu gözüküyor" dedi
Türk halkının, yardımseverliği ve hayırseverliğiyle meşhur bir halk olduğunu belirten Akpınar, "Yapılan hayrın illa parasal anlamda olması gerekmiyor. Bu proje içinde çeşitli aşamalarımız var. Biz ilk aşamada 6 ay boyunca koruyucu aileliği işleyeceğiz. Çünkü yurtlarda yaşayan çocuklarımız var. 70 milyon nüfusu olan bir ülkeyiz ancak 14 bin çocuğumuz yurtlarda kalıyor. Bu yurtlarda kalan çocukların tamamı ailesi olmayan çocuklar değil. Bu çocuklar hepimizi çocuğu, hepimizin sahip çıkması gereken çocuklar. Hepimiz belki onlar için bir şeyler yapıyoruz ancak yeterli değil. Çünkü hepsinin yetişirken bir rol model görmesi lazım. Onlar, kendisinin bağlanabileceği, bir anne baba ya da abla diyebileceği bir kişi arıyor. Bunu toplumumuza duyurmamız lazım. Eğer gerçekten çocuk sahibi olmak isteyen varsa, ben bir çocuk daha alıp büyütebilirim diyen kişiler olursa amacımız bu kişilere duyurmak. Sizlerden ricamız, etrafınızdaki kişilerle konuşmanız. Çevrenizde çocuk sahibi olmak isteyen varsa, yıllardır çocuk sahibi olmadığı için üzülen kişilerde başvurabilir. Devletimiz bu çocuklar için ayda 2 bin liraya yakın para harcıyor. Ama buna rağmen çocuğu çocuğumuza istediğimiz şeyi veremiyoruz. Müdürlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar ama bu kişilerin bir rol model görmesi lazım. Bir kız çocuğunun bir anne ve abla sıcaklığını görmesi lazım ki ileride bir yuva kuruduğu zaman o da annelik ve ablalık yapabilsin. Yine bir erkek çocuğu bir baba modeli görmesi lazım ki ona göre ileride davranabilsin. Aksi takdirde ileride yuva kurdukları zaman ileride bir takım sıkıntılar yaşayabilir. O yüzden bu çocuklarımızın bir aile yanına yerleştirilmesi çok önemli" dedi.
Toplantı ya Vali Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar, Kaymakam Oktay Kaya ve eşi Emine Yasakçı Kaya, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum yapılırken, 'Gönül Elçisi' başvuru formları dağıtıldı.
(İC-MŞ)

14.02.2013 18:14:38 TSI

Editör: Wan Haber