Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Zehra Ulusay İlk ve Ortaokulu velileri, okullarının Mesleki Eğitim Merkezi ile ortak kullanıma açılmak istenmesini protesto etti.
Mesleki Eğitim Merkezi'nin Şeyh Edebali Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesinin onaylanması ile burada eğitim gören öğrencilerin eğitimlerini Zehra Ulusay Okulu'nda sürdürmeleri planlanıyordu. Öğrenci velileri bu duruma tepki göstererek, "İlçeye yüksekokul gelecek diye neden bizim çocuklarımız kurban edilmek isteniyor" dediler.
Açıklamayı öğrenci velileri adına okul aile birliği yönetim kurulu üyesi Tamer Kızılırmak yaptı. Kızılırmak yaptığı açıklamada , "Bozüyük'ümüze Şeyh Edebali Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul açılması planlanıyor. Tabii ki biz de bunu istiyoruz, ama yüksekokul ilçemize gelecek diye bizim çocuklarımızın kurban edilmelerini istemiyoruz. Yüksekokul binası olarak Mesleki Eğitim Merkezi binası tahsis edilmek isteniyor. Mesleki Eğitim binasında eğitim gören öğrencilerin ise okulumuzun 4. katına taşınması planlanıyor. Okulumuzda hem anasınıfı hem ilkokul hem ortaokul bulunmaktadır. 15 yaş üstü olan Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri ve açık lise öğrencileriyle çocuklarımızın aynı ortamda bulunmalarını uygun bulmuyoruz. Okulumuzun en üst katında Fen laboratuvarı ve 7. sınıflar var. Bu katta boş görünen derslikler matematik, Türkçe ve İngilizce sınıfı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca 4 katlı bir binada eğitim veren Mesleki Eğitim Merkezi'nin 3-4 sınıfa sığmasını planlamak mümkün değildir. Okulumuz Mesleki Eğitim Merkezi ile ortak kullanılmaya başlandığında okulumuz hiç bir öğrenci velisinin onaylamayacağı bir profile sahip olacaktır. Okulumuzun girişi de tekdir. Çıraklık eğitimi profili olarak ilköğretim ile ilgisi olamaz. Bu yanlış karardan vazgeçilmesi için gerekli mercilere başvuracağız" dedi.
(İCMŞ)

14.02.2013 18:17:43 TSI

Editör: Wan Haber