AK Parti Bilecik Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz'ın Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun 'kesin ihraç talebiyle' disiplin kuruluna sevk edildiği açıklamalarını değerlendiren Belediye Başkan Danışmanı Fevzi Bubilik, "Biz bunu Ankara'dan teyit  ettik. Şu anda öyle bir şey olmadığı bellidir. Sayın parti büyüğümüzü bunu ispata davet edeceğiz, olmazsa kendileri hakkında dava açacağız" dedi.
"Söylenen sözlerin bir cevabının mutlaka olması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Bubilik, "Biz insanları rencide etmeden, kişi adlarını söylemeden, başkanımızla ilgili açıklamalara cevap vermenin doğru ve uygun olduğunu düşünüyoruz. Bir parti büyüğümüzün sayın başkanımızın  parti disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle yönlendirilmesi hususunda beyanatı oldu. Biz bunu Ankara'dan teyit  ettik. Şu anda öyle herhangi bir olayın olmadığı bellidir. Bu olmayacak anlamına da gelmez. Ama şu an itibariyle Bilecik İl Başkanlığımıza herhangi bir yazının gelmediğini biliyoruz. AK Parti ciddi bir kimliktir. Dolayısıyla alınmış olan bütün resmi kararlar partinin yayın organlarında yayınlanır. Yani bir seçilmişin disiplin kuruluna gitme sebebi her ne olursa olsun, bu da gayet açık bir şekilde yayınlanacağı bellidir. Sayın parti büyüğümüzün açıklamasından bu yana bir hafta geçmiştir. Bu bir haftalık sürede bizim elimize ulaşan herhangi bir bilgi herhangi bir belge olmadığı kanaatini sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi.
Bubilik, "İkinci bir husus disiplin kuruluna Bozüyük'te iİlçe teşkilatından gidecek olanlar . Ama inanın ki gidecekse bile bizim belediye meclis üyeleri arkadaşlarımız herkesten önce gidecektir. Bunu da bu kadar açık yüreklilikle ve ciddi bir şekilde söylüyorum. Bakın bir önceki yapmış olduğum toplantıda hiç değinmeden bizim şahsımıza sayın başkanın kişiliğine sayın parti büyüğümüz tarafından gene bir müdahale var, bu müdahale doğru değil, bunu doğru bulmuyoruz. Sayın il başkanımızdan bugün  bir açıklama bekliyoruz. Bu olmadığı zaman sayın parti büyüğümüzü bunu ispata davet edeceğiz, olmazsa kendileri hakkında dava açacağız. 4 aydır hep aynı filmi görüyoruz. Kendileri yazıyorlar, kendileri çiziyorlar, kendileri oynuyorlar. Ama ne hikmetse bu son 4 aydır da sürekli müfettiş kontrollerinde biz hesabımızı veriyoruz.   Bu arada almış olduğumuz bir duyuma göre de partimizin belediye meclis üyeleri arkadaşlarımız  sayın başkanın 15 senelik icraatları ile alakalı bir kamp yapmışlar. Bütün olumsuz, usulsüz ve yolsuzluk diye adlandırılan konuları masaya döküyorlarmış. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bunları masaya dökmesinler bizim gibi gidip savcılıklara versinler. Cumhuriyet savcıları bunların gereğini yaparlar. Biz kendilerinin söyleyeceği şeylerle alakalı zaten cevaplarımızı bakanlığımızın göndermiş olduğu başkontrolöre veriyoruz. 22 gündür biz bu uğraş içerisindeyiz. Doğru da buluyoruz, yani bu konular takip edilsin, her şey aleni olarak açık açık ortaya çıksın. Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz.  Sayın başkan da öyle. Sayın başkanın keyfi, halet-i ruhiyesi yerinde, morali de gayet düzgün. Ama şu bilinmelidir ki eski Ahmet Berberoğlu yok artık. Ahmet Berberoğlu yapılan usulsüzlüklerin, yolsuzlukların üzerine gidecek. Ben her açıklamamızda birkaç usulsüzlük dosyasını kamuoyu ile paylaşacağım. Çünkü bizim karakter yapımızda insanları şikayet ediyor görünümü yatmıyor, hiçbir zaman ispiyoncu ve şikayetçi olmadık. Yaşam tarzımız bu anlamdadır. Ben kamuoyunu şu şekilde bilgilendirmek istiyorum. Daha önce yapılan ramazan şenlikleri ve 4 Eylül faaliyetleri ve gıda paketi alımlarıyla alakalı savcılarımızı göreve davet ediyorum. Bizden belge, bilgi istesinler. Suçlu, sorumlu kimse bunları ortaya çıkartmak hukukun işidir. Biz istiyoruz, bunlar lütfen yapılsın. Bunlar için de gidip dilekçe vermek, bunlar yapılsın demek artık bizim yapacağımız iş değil. Biz buradan yapılan her açıklama sonrası böyle birkaç tane usulsüzlük dosyasını peyderpey sunacağız" dedi.
(FS-MŞ)

11.12.2012 16:37:38 TSI

Editör: Wan Haber