Çalışmaların aralıksız sürdüğüne vurgu yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt; "Sanayi bölgemizde 4. etap çalışmaları bu yıl tamamlanacak" dedi.

 

OSB'de, yeni kurulacak fabrikalar için 4. Etap olarak adlandırılan bölgede alt yapı çalışmaları sürüyor. 
OSB'nin 63 hektar üzerinde yer tahsis ettiği ve Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından tüm işlemlerin üstlenildiği çalışmalar çerçevesinde önce yol problemi çözüldü.

BU YIL TAMAMLANACAK

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, etapla ilgili çalışmaların geçen yıl Ocak ayında bakanlık tarafından başlatıldığını ve tüm işleri Bilim ve Sanayi Bakanlığı'nın üstlendiğini söyledi.

Çalışmaların bu yıl tamamlanacağını belirten Bozkurt, şu bilgileri verdi: "Etabın bütün işlerini bakanlık karşılıyor, biz sadece 63 hektarlık bir alan tahsis ettik. Nisan ayından bu yana alt yapı çalışmaları başlamış durumda. Burası dağlık bir alan olduğu için önce yolların hal edilmesi gerekiyordu. Şu anda yol sorunu çözülmüş durumda. Bundan sonra kanalizasyon, elektrik, su gibi diğer altyapı çalışmaları hızlandırılacak. Bu yıl tamamlamayı planlıyoruz."

KİMLER İŞ KURACAK?

30 firmanın yer alacağı etapta, başvurucular arasında kimlere öncelik tanınacağı konusuna da açıklık getiren Bozkurt, şunları kaydetti:

"Tabi bize başvuran firmalar var. Aciliyet durumuna göre, mevcut istihdama göre, bir de daha önce uzun süredir başvuru yapıp bekleyen firmalar var, onlara öncelik vereceğiz. OSB'de olmayan işler burada olmalı. Van'ın genel ihtiyaçlarına göre, arz-talep durumuna göre, istihdam sağlayan firmalara iş imkânı sağlayacağız. Neye ihtiyaç var, ona göre imkan tanıyacağız."

Adil Harmancı - Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber