Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş, Balçova Belediyesi'nin düzenlediği konser ile anıldı.
Ölümü ile milyonları yasa boğan Türk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş, Balçova Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği konser ile anıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen Neşet Ertaş'a Saygı Gecesi'nde Şef Mustafa Turhan yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu izleyenlere ustanın bestelediği ve seslendirdiği türkülerden oluşan bir konser verdi.
Kalabalık nedeniyle bazı izleyicilerin ayakta dinlemek zorunda kaldığı konser Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan bir slayt gösterisi başladı. Koro, Usta'nın bestelediği ve söylediği türküleri seslendirirken izleyiciler koroya eşlik etti. Konserin bitiminde Şef Mustafa Turhan'a çiçek veren Balçova Belediyesi Kültür Müdürü Tuğrul Keskin "Bizlere muhteşem bir gece yaşattınız. Sizin sayenizde ustamızı tekrar takrar anmış olduk. Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya'nın dediği gibi bizler inadına saz çalacağız, inadına türkü söyleyeceğiz" diye konuştu.
(AH-Y)

31.01.2013 10:48:04 TSI

Editör: Wan Haber