Düzceli yazar Bedri Bozdemir 3. ve 4. kitabı olan Siyah İnci ve 3 Baykuş'u yayına çıkarttı. İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen törene İl Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin'in yanı sıra geride kalan diğer 3 kitabında yer alan kahramanlar ve davetliler katıldı.
Siyah İnci ve Üç Baykuş kitapları görücüye çıktı. İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen tanıtıma birçok davetli katıldı. Daha önce çıkarttığı Sev ve Öl ile Arı Falı Kitaplarının ardından Siyah İnci ve Üç Baykuş kitaplarını da gerçeksi roman şeklinde hazırlayan Bedri Bozdemir, öğrencilerinin hayat hikayeleri bir araya getirerek iki eseri daha piyasaya sürdü. Konferans salonun düzenlenen tanıtım toplantısında ilk olarak İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin açıklamalarda bulundu. Bilgin yaptığı açıklamada kitap okumanın yaşının olmadığını dile getirirken yapılan çalışmaları da desteklediklerini belirtti. Daha sonra yayınlanan 4 kitapta da kahraman olarak görülen isimlerin konuşmaları oldu.
İlk olarak Arı Falı'nın kahramanı Özem Özkan, Sev ve Öl kitabının kahramanı Rahşan Yılmaz, Üç Baykuş'un kahramanlarından Onur Ustaoğlu, Siyah İnci'nin kahramanlarından Enes Martin ve yine Üç Baykuş kahramanlarından Kadir Us, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından Okul öğretmenlerinden de birkaç öğretmen açıklamalarda bulunmasının ardından son olarak 3. Ve 4. Kitaplarını yayın hayatına hazırlayan Bedri Bozdemir açıklamalarda bulundu.
Bozdemir yaptığı açıklamada, "Gerçekten çok mutluyum. Burada bugün üçüncü ve dördüncü kitaplarımı bugün yayın hayatına sokuyorum. Bir şehrin kalbinin olması için önce sanatsal bir topluluk olması gerekiyor. Bu toplulukta burada var. Basarının göstergesi diyenler olmuş olabilirler benim kitaplarım hakkında ama benim sevdiğim bir söz var. Kitap girmeyen eve şeytan girermiş. Bu söz gerçekten çok güzel bir söz. Kitap etkinliği olması gerekiyor. Burada toplanan tüm arkadaşlarımız öğrencilerimiz bunu başarabilecek güçtedirler. Kitaplarım da konu aldığım kişiler beni bırakıp gidiyor ama sonuçta onlarda mezun olmuş oluyorlar" dedi.
Tanıtım sonrasında programa katılan herkese Siyah İnci ve Üç Baykuş kitapları dağıtıldı ve imzaladı.
(AY)

25.01.2013 17:23:37 TSI

Editör: Wan Haber