Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, yargının tarafsızlığı konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile aynı programda yer almasına yönelik tartışmalar için 'cehalettir' ifadesini kullandı.

Bozdağ, yüksek yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerine katılmasına yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.

'İKİ YÜZLÜ SİYASETİN SOMUT GÖSTERGESİ'

CHP'den gelen eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, 28 Şubat dönemini hatırlarak ''28 Şubat'ta yüksek yargı başkanları Genelkurmay'a çağrıldılar hakimler savcılar o zaman ayakta alkışladılar brifing aldılar bunu hiç eleştirmediler. Hatta dönemin CHP Genel Başkanı 'Ne var bunda' diyor. Yargı bağımsızlığına bu müdahaledir. Çağırıp talimat veriliyor. Buna dair açıklamaları yok. Kasıtlı yapılan bir harekettir iki yüzlü siyasetin somut bir göstergesidir'' ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ şu değerlendirmelerde bulundu:

Yüksek mahkemelerin kuruluş yıl dönümdelerine mahkemeler ana muhalefet partisi liderlerini de davet etmektedir bunda bir sakınca yok. Dün Cumhurbaşkanı ile yargı başkanlarının bir arada olması yargının tarafsızlığına halel getirmiyor da söz konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halel getiriyorsa bu yanlış ve ikircikli bir yaklaşımdır. Bu siyasi bir yaklaşımdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve yargıyı yıpratmak için bilinçli olarak bir kampanya yürütülüyor.

"BU KONUDA ELEŞTİRİ YAPMAK ÇOK BÜYÜK CEHALETTİR"

Ben bu konuda değerlendirme yapanları samimi bulmadığımı ifade etmek isterim. Yan yan oturduğu kişilere göre yargının bağımsızlığı değerlendirilemez. Verilen adil ve doğru kararlarla değirlendirilir. Siz verilen kararlara bakacaksınız, oradan bir eleştiride bulunacaksınız. Bu konuda eleştiri yapmak çok büyük bir cehalettir. Dünyanın her ülkesinde devlet başkanları ile yargı başkanları bir araya gelir.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ESAS ALAN BİR ANAYASA

Bozdağ, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak da "AK Parti millete verdiği taahhüdün arkasındadır. Maalesef uzlaşma ile yeni bir anayasa yapmayı Türkiye başaramamıştır. Anayasa taslağımızı TBMM'ye göndereceğimizi söyledik. Başkanlık sistemini esas alan bir anayasa hazırlayacağımızı söyledik. Bu çalışmalar devam edecek" dedi.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile Türkiye iki dost ve müttefik ülkedir. Türkiye ABD'nin kaygılarına önem vermektedir. ABD'nin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını beklemek Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa benzer ilişkinin devam ettirilmesinden yanayız. 

KILIÇDAROĞLU'NUN YABANCI BÜYÜKELÇİLERLE BULUŞMASI

Sayın Kılıçdaroğlu bilsin ki bir siyasi partiyi iktidar yapan milletin oyudur. Büyükelçilerin onu iktidar yapacağını düşünüyorsa yanılıyor. Millet ülkesini başka ülkelerin büyükelçilerine şikayet edeni asla affetmez.

Editör: Wan Haber