Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 50 milyon kimlik bilgilerinin sızdırılması hakkında, "Benim tahminim YSK’nın partilere verdiği bu bilgilerin bir parti tarafından sızdırıldığı" dedi.
Öte yandan Muş'ta konuşan Bozdağ, Seçim Kurulu'nun (YSK) bundan sonraki seçimlerde vatandaşların kimlik bilgilerini partilerle paylaşmayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TGRT Haber ekranlarında canlı yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk oldu. 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili konuşan Bozdağ, olayın seyrini değiştirebilecek bir açıklama yaptı. İşte o sözler:

SEÇMEN SAYISINI GÖSTERİYOR
"Şuanda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma var, devam ediyor. İçişleri Bakanlığı da zannedersem bu konuda bir tahkikat başlattı. İçişleri Bakanlığımız Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü MERNİS sisteminden vatandaşların kişisel verilerine ulaşılmadığını, burada bir hacklenme olmadığını belirtmek isterim. Rakama baktığınız zaman da Türkiye nüfusuyla uyumlu bir rakam değil. Eğer oradan alınmış olsaydı 78 milyon olması gerekirdi. Rakama baktığımızda 49 milyon gibi bir rakam. Bu seçmen sayısını gösteriyor.

BİR PARTİ TARAFINDAN SIZDIRILDI
Yüksek Seçim Kurulu, seçmenlerin listesini siyasi partilerin genel merkezlerine veriyor. Genel merkezler de seçime dönük hazırlıklarını bunun üzerinden yürütüyor. Benimki bir tahmin. Benim tahminim YSK’nın partilere verdiği bu bilgilerin bir parti tarafından sızdırıldığı. Bu kanallardan çıkabilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ben hiçbir partiyi bu konuda suçlayamam, YSK’yı da suçlayamam. Gayrimeşru bir yolla da elde edilmiş olabilir. Bu konuda adli ve idari tahkikatlar yürütülüyor. Kişisel Verilerin Korunması Yasası'nı ilk defa bir hak olarak düzenleyen ve anayasaya koyan AK Parti’dir. 2010 referandumunda anayasaya koyduk. İlk defa kişisel verileri koruma konusunda müstakil bir kanunu biz çıkardık. Bu kanun şuanda Cumhurbaşkanımızın imzasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasından sonra yürürlüğe girecektir. Bundan sonra kişisel verileri herkes kafasına estiği gibi işleyemeyecek. Verileri işlemenin, korumanın bir hukuku olacak. Her kurumda kişisel verilerin işlenmesinden ve korunmasından sorumlu bir kişisel veri sorumlusu olacak.

Editör: Wan Haber