İzmir Bozdağ'da kaybolan dağcı Erdem Topul'u arama çalışmaları ikinci gününde de sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Bozdağ Dikdere mevkinde meydana gelen çığ felaketinin ardından 48 saat geçmesine rağmen kaybolan dağcı 35 yaşındaki Erdem Topul'dan henüz bir haber alınamadı. Arama kurtarma çalışmalarının ikinci gününde de sivil savunma ve profesyonel dağcılardan oluşan 40 kişilik bir ekip, çığın geldiği bölgeye çıkarak aramalara başladı. Ayrıca Erzurum İl AFAD müdürlüğüne bağlı 6 kişilik özel bir ekip de arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek üzere Bozdağ'a geldi. Ekip, aldıkları brifingin ardından bölgeye giderek Topul'u aramaya başladı.
Öte yandan; Türkiye'nin en iyi çığ ekibi de bölgeye geldi. 6 kişiden oluşan ekip arama kurtarmada kullanılan teknolojik cihazlarla Topul'u aramaya başladı. Erzurum Arama Kurtarma Birim Amiri Zafer Özcan, bölgeye çıkmadan yaptığı konuşmada hava şartlarının şu an için müsait olduğunu, sadece dün yağan kardan dolayı olası bir çığ tehlikesinin olduğunu kaydetti.
Ekip ayrıca, Erzurum ekibi olası bir çığ tehlikesine karşı kendi önlemlerini de aldılar 'Life Bip' diye bir cihaz kullanan ekip, takımdan birinin kaybolması durumunda sinyal vererek bulunmalarına yardımcı oluyor.
(BK-YHY-Y)

15.02.2013 11:18:03 TSI

Editör: Wan Haber