Denizli'nin Tavas ilçesindeki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen kar şenliği, soğuk havaya rağmen sıcak ve renkli görüntülere sahne oldu.
Tavas ilçesinin Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Bozdağ'daki kar şenliğine AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğe gelenler, kayak merkezine ulaşmak için uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı dağda, tipi ve soğuğa aldırmadan, plastik leğen, poşet, çuval, deniz yatağı ve el yapımı kızaklarla kayak yapan vatandaşlar karın keyfini çıkardı. Şenliğe bir gün önce gelerek çadır kuran kimi doğa tutkunları da temiz havayla kucaklaşma imkanı buldu. Nikfer Belediyesi'nin kurduğu çadırlarda davetlilere bulgur pilavı ve tatlı ikram edilirken, vatandaşlar müzik eşliğinde kartopu oynadı.
Kar şenliğine katılan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel de karın tadını doyasıya çıkardı. Kardan yapılan evin içinde bir süre oturan protokol üyeleri daha sonra kızakla kısa süre kaydı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bozdağ'ın Denizli'nin Pamukkale'den sonra ikinci beyazı olacağını, Denizli'nin turistlik alanlarla ilgili birçok imkanlarının bulunduğunu belirterek, "Bozdağ Denizli'ye ayrı bir güzellik ve renk katacaktır. Denizli'de yapılabilen birçok sporla birlikte burada yapılacak olan kayak merkezi ile de amatör spor branşlarında başkent olma yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. 6 ay boyunca burada insanlarımız spor yapabilecektir. Denizli'ye ve turistik alanlara çok yakın bir mesafededir. Ben 2 yıl sonra burasının Türkiye'nin gündeminde daha farklı olacağına inanıyorum. Ege sahillerine sadece 2-3 saatlik mesafedeki Bozdağ'da kayanlar denize inip yüzebilir" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Bozdağ için valilik hesabına 5 milyon TL aktarıldığını belirterek bu bölgenin modern bir kayak merkezi olacağını söyledi.
(EV-

11.02.2013 12:12:36 TSI

Editör: Wan Haber