Ödemiş'e bağlı Bozdağ beldesinde önceki gün öğleden sonra Mermeroluk Dikdere mevkiinde yaşanan çığ faciasının ardından kayıp olan dağcı Erdem Topul'u arama çalışmaları bugün de sürerken, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Kaymakam Abdullah Dölek'in talimatları doğrultusunda dağcılık faaliyetlerinin geçici süre durdurulduğunu açıkladı.
Dağcılık faaliyetlerinin durdurulduğu Bozdağ'da kayıp dağcının bulunması için akşam saatlerine kadar özel ekiplerce gerçekleştirilen aramalardan sonuç alınamadı.
Bölgede yeni bir tehlikeye mahal vermemek için dağcılık faaliyetlerini askıya aldıklarını söyleyen Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek de, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Önceki gün Bozdağ'da yaşanan çığ felaketinde dört dağcının çığ altında kalması olayı bizi ilçe kaymakamlığı olarak tedbir almamıza neden oldu. Bozdağ zirvesinde sabahın erken saatlerinde, sivil savunma arama kurtarma birliği müdürü Atilla Altınbulak koordinesinde dağcılık kulübü üyelerinin de katıldığı 120 kişilik ekip Dikdere mevkiine tırmandılar. Bölgede 3'te bir oranında çığ yürümesi nedeniyle dağın alt kotlarında 150 metrelik yürüme yaşanması sonucu dağcılarımız kar altında kalmışlar ve 3 dağcımızda kendi imkânları ile kurtulmayı başarmıştı. Ancak dağın 3'te 2'lik kısmında ciddi anlamda kar yürümesi tehlikesi bulunduğundan bu ekiplerin ikinci bir çığ felaketine sebep olmamak için 16 kişilik uzman ekip dışında diğerlerinin tamamı aşağıya inişe geçtiler. Çığ altında kalan Erdem Topul'un yakınları da Bozdağ beldesinde gelişmeleri takip ediyor. Ancak bugün öğleden sonra lodos neticesi karın yumuşaması nedeniyle ve yeni yağışın gelmesi sebebiyle oluşabilecek tehlikelere karşı, biz de ilçe kaymakamlığı olarak, jandarma komutanlığımıza ve Bozdağ belediyemize talimat vererek her türlü dağcılık faaliyetlerini geçici olarak askıya aldık. 4 dağcımız, çığ felaketinin yaşandığı bölgeye izin almadan çıkmışlar. Böyle bir tehlikeye meydan vermemek için Jandarma'dan izin almak kaydıyla dağcılık faaliyetlerine izin verebileceğiz. Görüldüğü üzere böyle bir olumsuz hadise hepimizi üzmüştür. Çığ uzmanlarımız dağcılık yönünden günlük olarak çalışmaları takip edecekler. Önümüzdeki günlerde eğer çığ tehlikesi söz konusu ise bu tür faaliyetlere izin verilmeyecek. Bir can kaybı yaşanmasını istemiyoruz."
(AG-ERG-Y)

15.02.2013 07:19:55 TSI

Editör: Wan Haber