Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İrade Fotoğraf Sergisi2nin açılış törenine katıldı.

Fotoğraf sergisini gezdikten sonra basın mensuplarının Anayasa değişikliği konusunda partiler arasında uzlaşma sağlanıp sağlanmadığı sorusunu yanıtlayan Bozdağ, “Anayasa konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla diğer siyasi parti liderlerinin görüşmesi sırasında hem Sayın Kılıçdaroğlu, hem de Sayın Bahçeli bir uzlaşma komisyonu kurulması konusunda bir mutabakat oluştu ve bu çerçevede hem AK Parti'den, hem CHP hem de MHP’den birer milletvekilinin katılımı ile bir komisyon oluşturuldu. Komisyon çalışmalarına başladı. Şuana kadar olumlu bir çalışma izlenimi ortaya çıktı. AK Parti adına katılan arkadaşımızdan edindiğimiz bilgiye göre de olumlu bir gelişme söz konusu. İnşallah anayasanın tümünde olmasa bile anayasa içerisinde demokrasimiz, hukuk devletimiz Türkiyemizin bugünü ve geleceği için son derece önemli bazı reformları uzlaşma ile gerçekleştirme imkanı bulacağımıza inanıyorum. Bu komisyondan olumlu sonuçlar çıkacağı beklentisi içerisindeyim” dedi.

"Yargı konusunda siyasi partiler arasında fazla görüş ayrılığı yok"

Yargı ile ilgili konularda siyasi partiler arasında fazlaca bir görüş ayrılığının olmadığını ifade eden Bakan Bozdağ, “Çünkü Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin kaldırılması konusunda partilerin ortak görüşü var. Seçim beyannamelerinde bunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Diğer konularda da kolay uzlaşabileceğimiz alan olduğunu görüyoruz. HSYK’nın seçim usulünün değiştirilmesi son derece önemli. HSYK’nın bu usulü ile bir daha seçime gitmesi son derece yanlış olur. Türkiye için yanlış olur, yargı için yanlış olur, yargıya güven için yanlış olur. O nedenle ben siyasi partilerimizin HSYK üyelerinin seçimine dair mevcut usulü değiştirmeleri ve bu konuda uzlaşmayla yeni bir formül bulmaları konusunda herkesin biraz kendine ait görüşleri bir tarafa koyup doğru olan görüş etrafında birleşmesinde fayda olduğuna inanıyorum.

Çünkü bu teknik bir konudur. Yargımızın en üst belirleyici idari organı olan HSYK’nın oluşumunun yargı içerisindeki ayrışmalara, kutuplaşmalara, gruplaşmalara izin vermeyecek bir usulde oluşması son derece önemlidir. Türkiye geçmiş iki seçimde bunun sıkıntılarını yaşadı. Üçüncü bir seçimi yaşamayız ümit ediyorum. Buradan da siyasi partilerimize HSYK’ının seçim usulü konusunda, başka konularda diyelim ihtilaf çıktı, anlaşamadılar ama hiç olmazsa bir uzlaşmayı yakalamayı beklediğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.
"15 Temmuz darbe girişiminin Fetullah Gülen’in emir ve komutasında yapıldığı güneş gibi ortadadır"

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında olan, ona bağlı FETÖ mensuplarınca başlatıldığı ve icra edildiğinin, bunun talimatının da Fetullah Gülen tarafından verildiğinin güneş gibi ortada olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, “Güneşin varlığını ispata bir hacet yok, herkes görüyor, herkes biliyor. Bu ifadelerin ortaya çıkması önemli. Zaten bu konuda Türkiye kamuoyunun da, bizim de herhangi bir tereddüdümüz yok. Şuanda Fetullah Gülen’in bu darbeyi yaptığına dair, yaptırdığına dair Türkiye’de herhangi bir şüphe yok. Dünya da bunun böyle olduğunu biliyor. Bizde böyle olduğunu biliyoruz. Ancak hukuki açıdan delillerin dosyada olması da önemlidir. Sadece bir değil, bu konuda onlarca ifade var, deliller var” şeklinde konuştu.

"ABD’den 4 kişilik heyet geliyor"

Önümüzdeki hafta Amerika’dan bir heyet geleceğine değinen Adalet Bakanı Bozdağ, “Amerika’dan 4 kişilik bir heyet, 3’ü Adalet Bakanlığı'ndan, biri Dışişleri Bakanlığı'ndan temsilci geliyor. Türkiye’de muhataplarıyla bir değerlendirme toplantısı yapacaklar. Türk uzmanlarla Amerikan uzmanlar bu konuyu enine boyuna değerlendireceklerdir. Son derece önemli. Önümüzdeki hafta ABD Başkan Yardımcı Joe Biden de Türkiye’de olacaktır. Biden görüşmelerinde terörist başı Fetullah Gülen’in iadesi önemli konulardan biri olacaktır” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber