Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde bulunan 2 bin 400 metre yüksekliğindeki Bozdağ'da kayak merkezi yapımı çalışmalarında sona gelindi.
Nikfer beldesinde bulunan Bozdağ'ıda kayak merkezi yapımı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 2 bin 400 metre yükseklikteki Bozdağ'da asfalt ve stabilize yollar açılırken, Denizli'nin elektrik dağıtım işini yapan Aydem tarafından elektrik getirildi. Merkezin mekanik sistem ihalesinin yapılması için Özel İdare bütçesinden 1.5 milyon lira ödenek ayrıldı.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bozdağ'da yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere diğer protokol üyeleri ile birlikte Tavas'a gitti. Bozdağ'ın 2 bin 400 metrelik zirvesine çıkan ve üç pistin yapılacağı alanları gezen Demir, bölgeye getirilen elektrik iletim hatlarını da yerinde inceledi. Kayak takımlarını giyerek basına poz veren Demir, Bozdağ'ın kayak merkezi yapılmasının Denizli'nin 30 yıllık rüyası olduğunu belirterek, hedeflerinin altyapı çalışmalarını tamamlayarak 2013 yılında bölgede kayak yapmak olduğunu söyledi.
Bozdağ'ın kayak merkezi yapılması için 30 yıl önce başvuruda bulunulduğunu belirten Demir, "Bozdağ'ın kayak merkezi yapılması Denizli'nin 30 yıllık rüyası. Biz geçtiğimiz yıldan itibaren Nikfer'den 8 kilometre asfalt yol yaptık, daha sonraki 10 kilometrenin yol genişletme ve onarma çalışmalarını yaptık, stabilize yolu açtık. Aydem ücretsiz olarak bölgeye iletim hattı kurarak elektrik getirdi. Üç pistin güzergah düzeltme çalışmalarını yapıyoruz. Bozdağ, Denizli'nin ikinci Pamukkale'si olabilir" dedi.
İl Genel Meclisi'nin bölgenin mekanik sistem kurulması için bütçeden 1.5 milyon lira ayırdığını kaydeden Demir, "Bölgeye yatırımcı gelmesi için Bozdağ'ın turizm gelişim bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Tahmin ediyorum, bir iki ay içerisinde bu bölge turizm gelişim bölgesi ilan edilir. Bu gerçekleşirse Bozdağ'a otel yatırımlarının yapılacağına inanıyoruz. Hedefimiz Bozdağ'da 2013 yılında kayak yapmak. Bozdağ, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olacak özellikleri taşıyor. Kayak sporuyla ilgili tüm branşlar için uygun. Kış sezonunda 90 gün kayak yapılabilecek iklime sahip. 2013'te burada kayak yapmak istiyoruz" dedi.
Bozdağ'daki çalışmalar, trafik kazasında hayatını kaybeden eski Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından 2003 yılında başlatılmıştı.
(EV-OK-Y)

22.12.2012 18:22:25 TSI

Editör: Wan Haber