Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in Ankara temasları sırasında Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanınması konusunun da gündeme geldiği öğrenildi.
Yurtdışı Türkler'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün Almanya Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile biraraya geldi. Alınan bilgiye göre Bozdağ'ın Friedrich ile yaptığı görüşmede çifte vatandaşlık konusu da gündeme geldi. Bozdağ, Friedrich ile görüşmesinde Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına da çifte vatandaşlık hakkı tanınmasını istedi. Bozdağ'ın görüşmede, "Çifte vatandaşlık konusunda yapılan farklı uygulamalar dışlanmışlık ve ayrımcılık olarak algılıyor. Bu sene uygulamaya giren opsiyon modeli ile 18 yaşını doldurmuş gençlerin 23 yaşına kadar vatandaşlık tercihi ile karşı karşıya bırakılması rahatsız ediyor" dediği öğrenildi.
Almanya İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich'in ise, "Çifte vatandaşlık yasağı sadece Türkler'e yönelik getirilmiş bir uygulama değil" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya İçişleri Bakanı'na, Almanya'nın ABD, Japonya ve Güney Kore vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanındığı hatırlattı. Bozdağ, konuk Bakan'a, "Bu ülkelerin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanınmasına rağmen Türk vatandaşlarına tanınmasını ayrımcılık yapıldığı algısına neden oluyor" karşılığını verdi.
(ZÇ-ÖZ-Y)

08.02.2013 12:03:33 TSI

Editör: Wan Haber