Özel İdare kanalıyla Tavşanlı Kayaboğazı Barajı'ndan Tunçbilek'in de kullandığı içme suyundan Bozbelen köyüne de ulaştırıldı.
Çalışmaları incelemek için Bozbelen köyüne giden AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, "Bozbelen köyümüzde yürütülen çalışmaları inceledik. Bozbelen Köyünün 40 yıllık su özlemi vardı. Artık bu sorun da çözüme kavuştu. Bu tür ziyaretlerimizde çalışmaları incelemenin yanında muhtarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları dinleme fırsatı da buluyoruz" dedi.
İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Aydemir ise, Bozbelen ve Yörgüç kömürden dolayı en çok sıkıntıya düşen köylerimizden. İki köyde de su ihtiyacı büyük sıkıntıydı. Yapılan çalışmalar neticesinde Yörgüç köyümüze Saruhanlar'dan su getirdik. Orada bir mutluluk yaşadık. Bozbelen köyümüzün susuzluğu da civarda su bulunamadığı için bir türlü çözülememişti. Bu sorunu çözmek için el ele verdik. Tavşanlı'dan Tunçbilek Beldesine gelen su GLİ'ye kadar ulaşmıştı. Şimdi GLİ sahasından da Bozbelen Köyümüze inşallah ulaşacak. Bu sorunu da böylece mutlu bir sonla çözmüş olacağız. Köy halkımızda bize inanılmaz destek oluyor. Biz Tavşanlı'da, Kütahya'da çalışmaları takip ediyoruz ama biz boruları, kazmayı, küreği, çimentoyu getirip köye bırakıyoruz. Muhtarımız ve Bozbelen halkı bunların artık son çalışmasını yapıyor. Daha nice güzel hizmetlerde buluşacağız diyorum" ifadelerini kullandı.
Bozbelen Köyü Muhtarı Mustafa Gökçe de çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Öte yandan Tavşanlıya bağlı Yörgüç köyünde de kanalizasyon sorunu yine Özel İdare tarafından başlatılan çalışmalar ile çözüme kavuştu.
Yörgüç Köyü Muhtarı Kadir Çelik söz konusu çalışmanın hayata geçirilmesinin köyde büyük bir sevinçle karşılandığını söyledi. Muhtarı Çelik, uzun zamandır köylerinde kanalizasyon sorunu olduğunu söyleyerek, özel idare tarafından başlatılan ve hızla sonuca ulaştırılan hizmetin büyük önem taşıdığını kaydetti.
(İÖ-EFE)

07.12.2012 15:36:37 TSI

Editör: Wan Haber