Kayseri'nin ve Türkiye'nin en zengin ailelerinden olan Boydaklar'a cemaat operasyonu yapıldı.

Boydak Holding Ceosu Memduh Boydak, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Muraz Bozdağ gözaltına alındı.
Boydaklar İstikbal ve Bellona başta olmak üzere en büyük mobilya mağazalarının sahipleri. Boydak ailesi Fethullah Gülen cemaati ile ilişkileri sebebiyle operasyon yedi. Aile daha önce cemaatle ilişkileri olmadığını açıklamıştı. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde arama yaptı. 

Bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.

4 GÖZALTI

Operasyonda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı.

ARSA ŞİKAYETİ NEDENİYLE 2015'TE OPERASYON YAPILMIŞTI

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

BOYDAK HOLDİNG KİMİN HANGİ FİRMALAR VAR?
Kurucuları Sami Boydak ve Mustafa Boydak olan ve Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi sektörlerde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket yer alıyor. Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ile Türkiye’nin önde gelen grupları arasında yer alıyor.

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding’de 14 bin kişi çalışıyor. Holding bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar yer alıyor.

BOYDAK AİLESİ CEMAAT'E YAKIN İDDİASI
Boydak Grubu Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddiasıyla anıılyordu. İki yıl önce Sabah'a konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili yaptığı açıklamada 17-25 Aralık operasyonlarının ülkeye kaybettirdiğini belirtmiş "Cemaatle ilişkiniz yok mu?" sorusuna şu cevabı vermişti:

"Bugüne kadar benim ne dini ne de siyasi bir açıklamam oldu. Gezi’de hiçbir siyasi twit atmadım. Aydın Doğan buraya Necati Kurmel’i ziyarete, Mustafa Koç da açılışa geldiğinde sanayi odasına geldi. Tüpraş’a vergi incelemesi olduğu dönemde odada bir açıklama yaptık ama siyasi içerikli değildi. Bizi taraf gibi göstermek için algı yarattılar. Ben ekonomi dışında din, iman, siyaset açıklaması yapmam. Siyaset yapacaksam istifa ederim. Gizli kapaklı şeyler benim elbiseme sığmaz."

Editör: Wan Haber