KAYSERİ'de Paralel Yapı iddialarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında geçtiğimiz Mart ayında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tahliye edildi.

Gelen bilgilere göre, Hacı Boydak'ın yargulanmasına tutuksuz olarak devam edilecek. Boydak Holding Ceo'su Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı.

ABDULLAH GÜL SİTEM ETMİŞTİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz Mart ayında Boydak Holding yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili bir soruya  “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler" cevabını vermişti.

HACI BOYDAK KİMDİR?

Hacı Boydak aile kökenlerini verdiği bir röportajda şöyle anlatıyor:
-Bizim atalarımız Oğuz Türklerinden Kayı Boyu'ndan gelmiş. Haca gittikten sonra Kayseri'ye yerleşmişler. Köyün adı da Hacılar olmuş. Artık ilçe oldu, ekonomik açıdan çok gelişmiş, işsizlik oranı sıfır. Babam doğramacıydı. Başta koltuk, kanepe, çeyiz sandığı gibi mobilyalar üretiyorduk, sonra çelik ürünler de girdi devreye. Adımız hep İstikbal'di. Babamla amcam, doğramacılık yaparken, mobilya işini öğrenmek için bir usta alıyorlar, bizimkiler dükkâna isim bulamayınca o usta "İstikbal" olsun diyor. "Neden" diye sorunca, "Sizin istikbaliniz çok parlak, çok çalışkansınız iyi yerlere geleceksiniz" diye cevap veriyor. 

ABDULLAH GÜL İLE HACI BOYDAK MAHALLE ARKADAŞI
Hacı Boydak ismi Cemaatle olduğu kadar Abdullah Gül ile de gündeme geldi. Boydaklar ile Gül'ler ailecek görüşüyorlar. Aralarındaki ilişkiyi Hacı Boydak şu sözlerle aktarıyor;
-"Aynı mahallenin çocuklarıyız. Milletvekili olduğu zamanlarda tanıştık. Abdullah Bey'in anne babasıyla, benim annem babam Hac arkadaşıdır. Görüşmelerimiz o şekilde. "

Hacı Boydak - Memduh Boydak

HACI BOYDAK FETHULLAH GÜLEN İLİŞKİSİ

Hacı Boydak 2011 yılında verdiği ilişkide Fethullah Güleh ile olan yakınlığını açıkça dile getiriyor. ABD'ye gidip Gülen'in elini öptüğünü söyleyen Hacı Boydak şunları söylüyor;
-"3-4 yılda bir Amerika'ya giderim, elini öper hayır duasını alırım. Gurur duyuyoruz onunla. Çok güzel hizmetleri var ülkemize. İnşallah önümüzdeki yıllarda memleketimize dönmesini istiyoruz."

Editör: Wan Haber