Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 4 yıldır süren Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında yüzde 50'si Özel İdare kaynaklarınca desteklenen meyve fidanları getirtilerek talepte bulunan çiftçilere dağıtıldı.
Meyvecilikte verimin yüksek olması, bakımın kolay olabilmesi ve yapılan ziraatın çiftçilere gelir getirici olabilmesi için meyve bahçelerinin kapama (tek çeşit) bahçe vasfında olması gerektiğini bildiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Refik Kayadibi, "İlçemizde 2009 yılından beri uygulanan Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında mevcut kapama meyve bahçelerinde yüzde 100'den fazla artış sağlandı. İlçemizde 2009 yılından önce yok denecek miktarda kapama meyve bahçesi mevcut iken halihazırda çeşitli köylerde 205 çiftçimiz 657 dekar alanda meyve yetiştiriciliği yapmaya başlamıştır. 2013 yılında yapılan çalışmaların meyvesi alınmaya başlanacak olup ürünler pazara inmeye başlayacaktır. Çiftçilerin taleplerine ek olarak müdürlüğümüzce ilçemizde 2 yıldır değişik meyve ve üzüm çeşitleri denemesi yapılmaktadır. 2011 yılında ilçemizde 7 dekar alanda üzüm, 5 dekar alanda ceviz ve 1 dekar alanda tam bodur elma bahçeleri denemesi yaptık. 2 dönüm üzüm dışında denemeler başarılı bir şekilde devam ediyor" dedi.
İlçe Müdürü M. Refik Kayadibi, 2012 yılında 10 dekar alanda 4 çeşit üzüm ve 1 dekar alanda nar denemesi için fidanları getirdiklerini ve yerlerini hazırlayarak bu çeşitlerin de ilçenin şartlarında olup olmayacağını deneyeceklerini sözlerine ekledi.
(SNP-SLH-Y)

25.12.2012 18:14:57 TSI

Editör: Wan Haber