Öğrencilerin yüksek öğretime giriş sınavlarında okuma hızlarını arttırmak ve onlara zaman kazandırmak amacıyla Boyabat Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine yönelik hızlı okuma, okuduğunu anlama ve hafıza teknikleri kursu açıldı.
10 gün sürecek olan kursun akabinde 21 günlük bireysel eğitim süresi ile çalışmaların tamamlanacağı belirtildi. Uzman öğretici Nurani Ersoy tarafından verilen kursta, öğrencilere hızlı okuma, okuduğunu anlama ve hafıza teknikleri konusunda bilgiler veriliyor. Kursta verilen çalışmaların öğrencileri hızlandıracağı ve onlara hayatlarında, karşılaşacakları sınavlarda zaman kazandıracağı bildirildi.
Okul Müdürü Saygın Atinkaya, eğitimin sadece bu süreçte değil hayat boyu bireysel çalışmalarla kişiye bağlı olarak devam edecek bir çalışma olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Bu programda başarı elde edilmesi halinde bu tür çalışmalara ilginin artacağını ve daha farklı alanlarda da kursların açılabileceğini belirten Atinkaya, tek amaçlarını yetiştirdiği öğrencilerini kendilerini gerçekleştirmiş, küresel ölçekte yarışabilecek başarılı gençler ve olarak yetiştirmek için çalıştıklarını, bu konuda kendilerine destek veren tüm velilere teşekkür ettiklerini söyledi.
(SAM-SLH-Y)

18.01.2013 14:40:40 TSI

Editör: Wan Haber