Sinop'un Boyabat ilçesinde eğitim sorunları masaya yatırıldı.
Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu'nda (YBO) bir araya gelen okul müdürleri eğitimdeki sorunları dile getirdi. Toplantıya Ak Parti yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kendir, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Boyabat İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu ve okul müdürleri katıldı.
Milletvekili Ersoy, okul müdürlerine Boyabat'a eğitim noktasında ön plana çıkan sorunların neler olduğunu sordu. Sorunları ilçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ile birlikte not alan Ersoy, mevcut sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.
Öğrencilerin yurt sorunu, kültür merkezi ve ilçedeki öğretmen açığı gibi sorunların ön plana çıktığı toplantıda, öğrenci yurdu sorunu ile alakalı çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaymakam Bilal Özdemir, sorunu çözeceklerini belirtti.
Gençlik merkezi ve öğretmen açığı konusunda açıklama yapan Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Şehir Ersoy Gürsoy Anadolu Lisesi'nin yakınında bulunan ve hazineye ait arsada gençlik merkezinin kurulması için çalışmaların devam ettiğini, öğretmen açığı meselesinin ise, sadece Boyabat'a has bir sıkıntı olmadığını Türkiye genelindeki bir sorun olduğunu ileri sürdü.
Öğrencilerden çok çalışıp, ülkelerine faydalı birer birey olma sözünü alan Milletvekili Mehmet Ersoy, "Sizin gibi ben de YBO'da okudum. Bu sıralarda ben de ders aldım. Önce kaymakam sonra vali işte şimdi de milletvekili oldum. Sizlerden de çok çalışmanızı istiyorum. Çalışın ki ülkenize faydalı birer insan olabilesiniz. Gelişmekte olan Türkiye'nin başarılı bir nesle ihtiyacı var. Bu ülkenin gelecekte ki sahipleri de sizlersiniz" diye konuştu.
(MAY-ÖK-Y)

30.12.2012 15:05:36 TSI

Editör: Wan Haber