Trabzon İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ve denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde boy yasağına uymayarak avlanan 26,6 ton hamsiye el konulurken işletme sahibi hakkında ise idari para cezası uygulandı.
Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından denizde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergahlarında ve balık hallerinde ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirterek denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti. Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için her balığa en az bir kez üreme şansı verilmesinin önemine değinen Topbaş, balıkçıların avlanırken balıklarda boy yasaklarına mutlaka uymaları gerektiğini ve avlanabilir stok büyüklüğüne ulaştıktan sonra avlanma yapılması gerektiğini kaydetti.
Topbaş, sürdürülebilir balıkçılık için üretici ve tüketici bazında herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek "İl Müdürlüğümüz su ürünleri kontrol ve denetim görevlileri aralıksız olarak denetim yapıyor. Su ürünleri koruma kontrol faaliyetleri çerçevesinde; mevzuatlara aykırılığı tespit edilen ve karaya çıkış noktasından itibaren belge zorunluluğu olmasına rağmen belgesi olmayan ürünlerle ilgili yasal işlem yapılıyor" dedi.
(BK-ÖS-Y)

15.01.2013 13:32:58 TSI

Editör: Wan Haber