Antalya'da yaşayan İsveç vatandaşı Elin Maria Svedenlind, Memorial Antalya Hastanesi'nde botox uygulaması ile migrenden kurtuldu.
Migrenin değiştiremeyeceğini düşündüğü bir yaşam tarzı haline geldiğini belirten Elin Maria Svedenlind, "Her ayın yaklaşık 25 gününü kusma ve baş dönmesi ile birlikte gelen migren ataklarıyla yaşıyordum. Çok sayıda ilaç kullanmama neden olan bu durumu normal görmeye başlamıştım" dedi.
Svedenlind, hayatının Memorial Antalya Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Bilge Çetin'e başvurması ile değiştiğini belirterek, migreninin botox uygulaması ile tedavi edildiğini söyledi.
Botox tedavisini önce yadırgadığını, botoxun kırışıkları gideren bir gençleşme yöntemi olarak gördüğünü belirterek, "Ancak doktorum Bilge Çetin'in kendisinin bir migren hastası olarak botox ile tedavi olduğunu söylemesi bana verdi. Tedaviyi kabul etmemi sağladı" dedi.
Tedavi sonrasında başında hissettiği ağırlık hissinin tamamen geçtiğini, artık ışık hassasiyeti ve bulantının da kalmadığını anlatan İsveç vatandaşı Svedenlind, "Yaklaşık tüm ay boyunca ardı ardına gelen migren atakları yerine sadece haftada bir ya da iki kere akşam saatlerinde 1-2 saatliğine başım ağrıyabiliyor. Basit ağrı kesicilerle bunu da hissetmiyorum. Bu kadar az ilaç kullanmak benim için yeni bir durum" dedi.
Memorial Antalya Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Bilge Çetin, Svedenlind'in kronik migren hastası olduğunu ifade ederek, kronik migrenin 3 aydan uzun süre ile ayda 8 ve üzerinde migren atağı yaşanması şeklinde tarif etti. Kronik migrenin en etkili tedavi şeklinin botox uygulaması olduğunu anlatan Dr. Çetin, böylelikle migren hastalarının ilaca bağımlı bir hayattan kurtulduğunu vurguladı.
Herhangi bir yan etkisi olmayan, yaklaşık 10 dakika süren bir enjeksiyon işleminden oluşan botox tedavisinden sonra istirahate de ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Dr. Çetin botoxun migren tedavisinde alın, şakaklar, ense, boyun bölgelerinde belirli noktalara ve derialtına botulinum toksini enjekte edilerek uygulandığını anlattı. Dr. Çetin, botox ilacının etki süresinin 6 ay ile sınırlı olduğunu, tedavinin devamı için yılda 2-3 kez tekrarlanması gerektiğinin altını çizerek, kronik migren tedavisinde botox uygulamasının güvenilirliği açısından mutlaka nöroloji uzmanı tarafından yapılmasının önem taşıdığını söyledi.
(SK-Y)

14.01.2013 13:03:03 TSI

Editör: Wan Haber