Belde de altyapı çalışmlarının tamamlanması üzerine belde de yol yapım çalışmalarına hız veren Bostaniçi Belediyesi, yol çalışmlarını beldenin tamamına yaydı. Esendere Nahallesi'nde parke taşı döşeme çalışması başlatan belediye ekipleri beldenin önemli mahallerinden biri olan Yalım Erez Mahallesi'nde yol yapım çalışmasını tamamlamak üzere. Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan tüm cadde ve sokakları parke taşı ile döşeyen ekipler, yol kenarlarına ise olası taşkınlara karşı yağmur drenajları yapıyor. Belediye tarafından yapılan çalışmaları taktir eden Yalım Erez Mahallesi sakinleri yollara pankart asarak belediye yönetimine teşekkür etti. Esendere ve Yalım Erez mahallerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, yol yapım çalışmalarının önemli bir kısmının tamamlandığını sezon sonu itibari ile belde de yüzde 85 civarında yol yapım çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.

 
""
 
'Belde de yollar sorun olmaktan çıkıyor'
 
Van'ın Büyükşehir Belediye statüsüne kavuşmasının ardından kapatılacak olan belde belediyelerinden biri olan Bostaniçi Belediyesi çalışmalarını hızlandırarak sezon sonuna kadar tüm hedeflerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Altyapı,su ulaşım, park ve bahçe gibi çalışmların önemli ölçüde tamamlandığı Bostaniçi'nde bir diğer önemli çalışmlardan bir tanesi olan yol çalışmaları da tüm hızyla devam ediyor. Belde de sürdürülen yol çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini sezon sonuna kadar hedefledikleri bütün çalışmları hayata geçireceklerini ifade etti. Ergüneş," Biliyorsunuz son yasa ile Van Büyükşehir Belediye statüsüne kavuştu. Belediyemizde belde statüsünde bulunduğu için kapatılacak olan belediyelerden biri, bizde belediye olarak 4 yılı geride bıraktık, bu yıl belediye olarak son yılımız. kendi dönemiizde ciddi çalışmalar yaparak altyapı, su, ulaşım, park ve bahçe gibi devrim niteliğinde sayılacak çalışmlara imza attık. Bu yıl ağırlık verdiğimiz çalışmların başında yol yapım çalışmaları geliyor. Sezon sonuna kadar Bostaniçi'nde yol sorununu yüzde 85 civarlarında çözeceğiz. Şuan beldemizin Esendere ve Yalım Erez mahallerinde yol yapım çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.
 
""
 
'Hizmeti beldenin tamamına yaydık'
 
Yalım Erez Mahallesi'nde yol çalışmasının yüzde 95 civarında tamamlandığını söyleyen Ergüneş, mahallenin bütün cadde ve sokaklarının parke taşı ile döşendiğini belirtti. Ergüneş," Beldemizin en önemli mahallerinden biri olan Yalım Erez Mahallesi'nde cadde ve sokakların tamamını parke taşı ile döşedik. Şuan mahallemizde yol yapım çalışmasının yüzde 95'i tamamlandı, birkaç gün içerisinde geriye kalan çalışmanın da tamamlanmasıyla birlikte mevcut mahallemizde yol sorunu kalmayacak. Yine beldemizin en büyük mahallesi olma özelliği taşıyan Esendere'de ciddi çalışmalara imza attık. Mahallenin başta Barış ve Kurtuluş caddeleri olmak üzere Okul Caddesi'nde asfaltlama çalışması yaptık. Mahallenin en ücra köşelerini hizmetle tanıştırarak sokakalrın parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladık. Esendere Mahallesi'nde çalışmlar şuan birinci bölgede yoğunlaşmış durumda, birinci bölgenin tamamlanmasının ardından diğer bölgeler de çalışmlarımız devam edecektir. Sezon sonuna kadar tüm çalışmalarımızı tamamlayarak belde halkına istediği hizmeti sunmuş olacağız" diye konuştu.
Editör: Wan Haber