Bedran BABAT - WanHaber.com
 
Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi belde kadınlarına yönelik gerçekleştirdiği eğitimlere devam ediyor. Maya Kadın Danışma Merkezi ve AÇEV ortaklığıyla belde kadınlarına yönelik çocuk sağlığı ve beslenmesi, sağlıklı gebelik, kadın sağlığı ve çevre konularında eğitim verildi. Maya Kadın Sağlık Merkezi'nde verilen eğitime çok sayıda kadın katıldı. 8 hafta sürecek olan eğitim sonrası kadınlara sertifika verilecek.
 
Sağlık eğitimine ilişkin bilgi veren Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın, Maya olarak belde genelinde kadınlara yönelik gerçekleştirdikleri eğitimlere devam ettiklerini söyledi. Akın," Belde genelinde kadına yönelik çalışmlarımız devam ediyor. Kurduğumuz sağlık merkezinde kadınlara yönelik sağlık çalışması ile belde kadınlarına yönelik sağlık eğitimi veriyoruz. Daha önce de KETEM'in ortaklığıyla belde kadınlarına yönelik kanser taraması yapmıştık. Bugün de belde kadınlarına AÇEV'in desteğiyle çocuk sağlığı beslenmesi ve sağlıklı gebelik konularında eğitim veriyoruz. Bu eğitimimiz her hafta 20 kadın olmak üzere 8 hafta sürecek ve 8 hafta sonrası eğitimi tamamlayan kadınlara sertifika verilecek" dedi.
 
""
Anne Çocuk Sağlığı Vakfı'nın gönüllü eğitmeni Nihan Gurur Gazioğlu ise, AB onaylı ortak proje ile değişik ilçe ve köylerde bulunan kadınlara yönelik sağlıklı gebelik, anne-çocuk sağlığı ve beslenmesi gibi konularda kadınların bilinçlenmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. Eğitim ile birlikte birçok sorunun kadınalr tarafından kolay bir şekilde çözülmesinin önünü açtıklarını belirten Gazioğlu," Bu eğitimler kadınlara gebelik döneminde nasıl davranılması gerektiğinde açıklayıcı bilgiler taşıyor. Yine çocuğun sağlığı ve beslenmesinin sağlıklı bir şekilde nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor. Bugün de Bostaniçi'nde her hafta 20 kadın olmak üzere toplam da 8 hafta sürecek olan bir eğitim başlattık. Bu eğitimlerde kadınların tüm sorunları konuşularak çözüm noktasında kendilerine destek sunulacak. Eğitim sonrası kadınlara AÇEV imzalı katılımcı sertifikası verilecek" dedi.
Editör: Wan Haber