Maya Kadın Danışma Merkezi, belde de sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini da ekledi. Beldede şu ana kadar onlarca projeye imza atan ve kadınlar için eğitici programların yanı sıra dikiş-nakış kursları, bilgisayar, dil kursları ve sağlık merkezi açan merkez, şimdi de belde kadınları için seramik atölyesi kurdu. 10 kadınla başlatılan seramik çalışmasında kadınların sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra ruhsal ve psikolojik olarak rahatlamalarının sağlanılması amaçlanılıyor. Kadınlara ilk olarak geleneksel çalışmalarla eğitimlerin verildiği seramik atölyesinde ileriki süreçlerde de profesyonel çalışmalarla yaptıkları ürünleri sergileneceği belirtildi.


Maya Danışma Merkezi'nde açılan seramik atölyesini ziyaret eden Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve Belediye Meclis Üyesi Rojbin Akdağ, kadınların yaptıkları ürünleri inceledi. Kadınlarla birlikte çamur yoğuran Ergüneş ve Akdağ, daha sonra çömlek yaptı. Atölyede çamurun kadının eliyle hayat bulduğunu ifade eden Ergüneş, kadınların birbirlerinden güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Ergüneş, "Görevi devraldığımız gün özellikle kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapacağımızı belirttik. Beldemiz yoğun göç almış ve göçün oluşturduğu travmanın en ağır bedelini yine kadınlar yaşamıştı. 2008 yılında açılan ve 2009 yılında çalışmalarına başlayan merkezimiz, kadına yönelik yaptığı çalışmalarla belde kadınlarına yeni bir pencere açtı. Maya bünyesinde bugüne kadar yüzlerce proje hayata geçirildi. Gerek sosyal, gerek kültürel ve sağlık alanında çok sayıda eğitim programları düzenledi. Yine kadınların el becerilerini ortaya koyabileceği dikiş-nakış kursları, bilgisayar, dil kursları açtı. Yine birebir hukuk ve psikolojik terapiler yaptı. Tüm bu programlarla belde kadınlarına ulaşarak sorunları ile birebir ilgilendi. Bugün de seramik atölyesi kurarak kadınların sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması için çalışma başlatmıştır" dedi.

 

Yapılan ürünlerin kadınlar için bir gelir getirici olduğunu ve ürünlerin şu an yapımı devam eden Kadın Semt Pazarı’nda satışa çıkarılacağını ifade eden Ergüneş, "Amacımız belde kadınlarına istihdam alanları oluşturmaktır. Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz, kadın arkadaşlarımız yaptıkları çalışmayı daha da geliştirerek profesyonel bir hale getirecekler. Kendilerini finanse ederek kimseye bağımlı kalmadan hayatlarını sürdürecekler. Şu an 10 kadınla başladık, ama ileri ki tarihlerde hedefimiz kadınların çoğuna ulaşmaktır. Biz burada kadınlara sadece çalışmalarını rahatlıkla yapacakları bir alan oluşturduk" dedi.

Editör: Wan Haber