Ukrayna'da işsiz ve parasız kalan şahsın Adana'daki eşi, 900 liraya yakın borcunu 7 gün içerisinde ödeyemezse cezaevine girecek. 12 yaşındaki Elif Bostan, gözyaşı içinde "Annem cezaevine girerse bizi yetimhaneye verecekler, ben okumak istiyorum" diyerek yetkililerden yardım istedi.
İnşaatlar kalıp işçisi olarak Adana'da çalışırken 1 yıl önce gittiği Ukrayna'da işsiz kaldığı için bir daha dönemeyen Şenol Bostan'ın (35) eşi Zahide Bostan (37) ve 4 çocuğu zor günler geçiriyor. En küçüğü 1,5 yaşında en büyük 13 yaşında olan ve iki çocuğu okuyan Zahide Bostan, evde çalışan kimse olmadığı için elektrik, su, telefon ve internet borcunu ödeyemedi. Bostan'a 900 liralık telefon ve internet borcunu ödemediği için icra geldi. Bostan bu borcu 7 gün içerisinde ödeyemezse cezaevine girecek.
4 çocukla ne yapacağını bilemeyen Bostan, evdeki eşyaları satmaya başladığını belirterek, "Ben 1 yıldır çok zor durumda yaşıyorum. Kocam Ukrayna'da işsiz kaldığı için bize para gönderemiyor. Kendisi en son görüştüğümüzde iki ekmeğe muhtacım diyordu. Onun Ukrayna'ya giderken çektirdiği internet ve telefon yüzünden bana icra geldi. Toplam faizle birlikte 674 lira borcum var. Ancak icra geldiği için avukat parasıyla birlikte bu 900 lira olmuş. Bu parayı 7 gün içerisinde bulamasam beni cezaevine atacaklarmış. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben milletten değil devletten yardım istiyorum. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Bunu ödeyemezsem de cezaevine gireceğim o zaman çocuklar ne olacak hiç bilmiyorum. Ben çocuklarımı bırakıp cezaevine gitmek istemiyorum" dedi.
Bostan sadece internet ve telefon borcu olmadığını su borcunun da 2 bin lirayı geçtiğini anlatarak, "Ben çocuklarıma yiyecek ekmek bulamıyorum, elektrik, su, telefon borcunu nasıl öderim. Devlet bana yardım etsin" diye konuştu.

"BEN YETİMHANEYE DEĞİL, OKULA GİTMEK İSTİYORUM"
Zahide Bostan'ın 12 yaşındaki kızı Elif Bostan da devletten yardım istediğini belirterek, "Çünkü annem cezaevine girerse bizi yetimhaneye verecekler ben yetimhaneye gitmek istemiyorum, okula gitmek istiyorum. Orada kötü davranıyorlarmış her dakika dövüyorlarmış. Onun için devletten yardım istiyorum. Annemi kurtarsınlar. Annem bu parayı bulabilir mi bilmiyorum. Babam Ukrayna'da parasızlıktan gelemiyor. Annemin cezaevine gireceğini duyunca dün şoka girdim. Ben yetimhaneye gitmek istemiyorum" diye gözyaşlarına boğuldu.
13 yaşındaki Cemal Bostan ise annesi cezaevine girerse kendilerine bakacak kimsenin olmadığını okul bırakmak zorunda kalacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istiyoruz" dedi.
(FKE-AKL-YHY-Y)

31.01.2013 09:53:10 TSI

Editör: Wan Haber