Başiskele Belediyesi, kardeş şehri Bosna Jablanica'dan gelen konuklarını ağırladı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın ev sahipliğinde Başiskele'ye gelen Jablanica Belediye Başkanı Salem Dedic, Jablanica Müftüsü Süleyman Cikotic ve Bosnalı işadamı ve diyanet meclis başkanı Hasan Kovacic ilk olarak Başkan Ayaz'la buluştu. Heyet bu ziyaretinde eski Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan'ı da evinde ziyaret ederek şehit oğulları için taziyelerini iletip, acısına ortak oldu.
Eski Yuvacık Belediyesi döneminde Bosna'nın Jablanica şehri ile kurulan kardeşlik bağlarını aynı güzellikle devam ettiren Başiskele Belediyesi, Bosna'dan gelen misafirlerini iki gün boyunca ağırladı. Konuk heyet, il genelinde bir takım ziyaretler yaparak Başiskele'de Welborn Otel'de konakladı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ile birlikte Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, Bayın Yayın Müdürü İbrahim Çelikiz, Gelir Müdürü Mustafa Koral'ında eşlik ettiği ziyaretlerde Yuvacık Su, Başiskele Sahili, The Ness Otel, belediyenin yapmış olduğu Aşevi ile Hayır Çarşısı ve bağlı müdürlüklerin yaptığı yol, park, cadde ve spor alanlarından oluşan prestij çalışmalar gezildi.
Yapılan çalışmalara hayran kalan başkan Salem Dedic, makamda gerçekleşen sohbette iki günlük ziyareti şöyle değerlendirdi:
"Öncelikle cani gönülden kardeş şehrimizi selamlamak istiyorum. Eski Yuvacık Belediyesiyle kurulan dostluk, Başiskele Belediyesi ile devam etmektedir. Bu duyguları daha da ileri taşımak istiyoruz. Çünkü burası Boşnak halkının çok sevdiği bir yer bizim anavatanımız gibi." Dediç konuşmasının sonunda 22 Şubat tarihinde gerçekleşecek Jablanica kurtuluş kutlamalarına Başkan Ayaz ve ekibini davet etti. Ayrıca Jablanica'da Türk-Boşnak kardeşliğinin sembolü olan caminin yapımı için kentinizdeki camilerden yardım toplandığını da unutmayan Dedic, "Bu camimizi yapımına büyük katkı sağladığınız için sizlere teşekkür ederim. Allah nasip ederse yeni camimizi Ramazanda açmayı düşünüyoruz" dedi.
Başkan Hüseyin Ayaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kurtuluş günü orada olacaklarının sözünü verdi. Ayaz bu ziyaretin kısa sürmesinden duyduğu üzüntüleri da aktardı. Samimi sohbetin sonunda Başkan Dediç, Jablanica'nın temsili anahtarını başkan Ayaz'a teslim etti. Başkan Ayaz da konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.
(UU)

20.01.2013 12:13:16 TSI

Editör: Wan Haber