Bosna Hersek Funitja Belediye Başkanından Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan'a ziyaret
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a ziyarette bulunan Bosna Hersek Funitja Belediye Başkanı Salkon Mercaniç'in yanı sıra Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar da hazır bulundu.
Bosna Hersek Funitja Belediye Başkanı Salkon Mercaniç, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ı makamında ziyaret etti. Saray Bosna'nın Osmanlı'nın en önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirten Mercaniç, "Başbakanınız Tayyip Erdoğan sayesinde aramızdaki sınırlar ortadan kalktı. Bundan sonra ilişkilerimiz daha yakın olacak. Bir Müslüman Boşnak olarak söylüyorum ki o zamanlar Tayyip Erdoğan olsaydı bu savaş olmayacaktı. İki ülke arasındaki bağlar güçlendirilmesi gerekiyor. Aynı kültürü ve dini paylaşıyoruz. Birçok ortak yönümüz var. Bu ortak yönlerimizle birbirimizden kopmamız mümkün değil" dedi.
Türkiye'nin aktif bir dış politika izlediğini belirten Rektör Kaplan ise, "Türkiye dünya politikasının en önemli on aktöründen birisi olacak. Bizim geleneğimizde savaş sadece müdafaa için vardır. Böyle bir dış politikanın gelişmesi dünya barışı için de önemlidir. İki ülke bir elin parmakları gibi ayrılmaz bir bütün oldu. Aliya İzzetbegoviç bizim de kahramanımızdır" dedi.
Ardından karşılıklı sohbet edilerek Rektör Kaplan üniversite hakkında bilgiler verdi.
(DK-OA-Y)

02.02.2013 10:52:23 TSI

Editör: Wan Haber