Boşanmış Babalar Grubu üyeleri, 'icra yoluyla çocuk almanın kaldırılması'na ilişkin taleplerini gündeme getirerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ı ziyaret etti.
Boşanmış Babalar Grubu üyeleri, bu kez de seslerini duyurmak ve icra yoluyla çocuk almanın kaldırılması konusunda destek almak için CHP'yi ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ı makamında ziyaret eden Boşanmış Babalar Grubu üyeleri, seslerinin duyurmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edeceklerini bildirdi.
Avrupa'da Amerika'da uygulanan 'ortak velayet' konusunu CHP'de gündeme getirdiklerini belirten Boşanmış Babalar Grubu üyesi Hüseyin Kılınç, CHP ile bu konuda mutabık olduklarını söyleyerek, "Tüm Türkiye olarak ortak velayete evet diyeceğiz. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın yaşadığı çok önemli bir sorunu da el birliği ile gidermiş olacağız" dedi.
Türkiye'de 'Ebeveyne yabancılaştırma' sendromunun yaşandığını dile getiren Kılınç, Avrupa'da anne babaya karşı yabancılaştırmanın çok ağır cezalarının olduğunu ifade ederek, "Ebeveyne yabancılaştırma' sendromunun artık Sağlık Bakanlığı ve SGK kayıtlarına girmesini ve hukukta da yer almasını istiyoruz, bu konuda CHP ile de uzlaştık" diye konuştu.
Bundan sonraki planlarından da bahseden Kılınç, kimseyi kırmadan, incitmeden yapacakları bir eylem planı hazırlığı içinde olduklarını kaydederek, Türkiye'nin bir gerçekle daha yüzleşeceğini bildirdi. "Her şey çocuklarımız için" diyen Kılınç, "Bizim çabamız sadece kendi çocuğumuz için değil. Benim problemli büyümüş çocuğum ilerde sizin gözbebeğiniz gibi baktığınız çocuğunuza zarar verebilir. Biz çocuklarımızın sorunlarını bugünden gidermek istiyoruz" ifadesini kullandı.
(PS-ÖZ-Y)

18.12.2012 16:59:15 TSI

Editör: Wan Haber