İletişim, Diksiyon ve Davranış Biçimleri Uzmanı Oğuz Gülay, "Günümüzde boşanmaların yüzde 82'si evliliğin ilk 5 yılında yaşanıyor. Boşanmalarda en büyük etken ise iletişimsizlik" dedi.
Ünye İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik iletişim ve davranış biçimleri konulu seminer düzenlendi. Müftülük toplantı salonunda gerçekleşen ve İletişim, Diksiyon ve Davranış Biçimleri Uzmanı Oğuz Gülay tarafından verilen seminere Ünye merkezde görev yapan bay ve bayan din görevlileri katıldı. Seminerin ilk dersine katılan İlçe Müftüsü Aydın Yığman, günümüzde iletişimin çok önemli olduğunu belirterek, seminerin personellerimiz adına yaralı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi.
Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 5 gün süreyle devam edecek olan seminerde İletişim, Diksiyon ve Davranış Biçimleri Uzmanı Oğuz Gülay, din görevlilerine iletişim, davranış biçimleri, diksiyon, güzel konuşma sanatı, kurum çalışanlarında ilk izlenim ve etkili iletişimin önemi konularında bilgiler aktardı.
Seminerin ilk dersini iletişime ayıran Oğuz Gülay, "Konuşmadan önce iletişimin kurallarını bilmeliyiz. İletişim anlatan kişinin dinleyenlerin anladığı dilden anlatmasıdır. Yaşamın birinci maddesi iletişimdir. Konuşurken sabırlı olmalıyız ve sıramızı beklemeliyiz. İletişim, anlatmak, anlamak ve anlaşmaktır. Günümüzde boşanmaların yüzde 82'si evliliğin ilk 5 yılında yaşanıyor. Boşanmalarda en büyük etken ise iletişimsizlik. İyi iletişim için söylenmek yerine söylemek lazım. Konuşma duyarak öğreniliyor, siz düzgün konuşursanız çocuğunuz da düzgün konuşmayı öğrenir. İletişim sadece konuşmak değildir, iletişimde beden dilini de iyi kullanmak şart" diye konuştu.
Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 5 gün sürecek seminerin sonunda din görevlilerine sertifika verilecek. Seminerin 6. günü olan cumartesi ise din görevlilerinin aileleri ve Kur'an kursu öğrencilerine yönelik iletişim eğitimi düzenlenecek.
(SG-SLH-Y)

04.02.2013 13:02:55 TSI

Editör: Wan Haber