Sosyalist Feminist Kolektifi üyeleri, boşanmanın kolaylaştırılmasını isteyerek, "Bizi aile içinde kalmaya ikna edecek ombudsmanlara değil, acil boşanma destek hatlarına ihtiyacımız var" dedi.
Yaklaşık 10 kadın Nuri Sabuncu Bulvarı üzerinde bulunan Adana Valiliği karşısında toplanarak burada 'Aile dışında hayat var' pankartı açtı. Bir süre slogan atan grup adına konuşan Suna Küçükosmanoğlu, erkeklerden yardım değil, eşit paylaşım istediklerini ifade ederek, "Ev ve bakım işleri, aile içinde kadınların sırtından alınmalı. Devletin gerek bakım hizmetlerini, nitelikli, yaygın ve ücretsiz olarak sağlamasını talep ediyoruz. Örneğin, erkek kadın fark etmeden 50 çalışanın üstündeki her iş yerinde kreş istiyoruz. Devlet kreşlerinin çocuklar için yaş sınırı olmadan, ücretsiz ve 7/24 açık olmasını istiyoruz. Doğum kontrolü programları ve kürtaj düzenlemeleri, her doğan çocuğun istenen bir çocuk olmasını sağlayacak şekilde tasarlanmalı diyoruz" şeklinde konuştu.
Küçükosmanoğlu, şiddet, sömürü ve baskı yuvasından kurtulmak için boşanmanın kolaylaştırılması gerektiğini söyleyerek, "Bizi aile içinde kalmaya ikna edecek ombudsmanlara değil, acil boşanma destek hatlarına ihtiyacımız var. Koşulsuz nafaka ve boşanan kadınların can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Grup açıklamanın ardından şarkılar söyleyerek dağıldı.
(ERN-AKL-Y)

09.02.2013 17:10:53 TSI

Editör: Wan Haber