Evlilik birlikteliğinin bittiğine hükmeden boşanma davaları ile eşler birbirlerinden hukuki olarak da ayrılmış sayılır. Eşlerin her konuda anlaşması halinde açılacak olan anlaşmalı boşanma davalarında süreç belli yükümlülüklerin sağlanması halinde oldukça kısa sürebilir. Davayı açan tarafın haklı sebepleri olması durumunda Ankara boşanma avukatı taleplerinde şirketimiz devreye girerek müvekkillerimizi içinde bulundukları ancak istemedikleri durumdan kurtarır. Anlaşmalı sürecin en büyük avantajı maddi ve manevi sıkıntıların kısa süre içinde çözüme kavuşması olacaktır. Eşlerden birinin boşanmayı istememesi durumunda ise çekişmeli boşanma davası gündeme gelecektir.

            Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Medeni Kanun eşlerin birbirlerinden boşanabilmeleri için gerekli sebeplerin oluşmasını kontrol eder. En sık karşılaşılan boşanma sebepleri arasında

  • İlgisizlik,
  • Aldatma,
  • Şiddetli geçimsizlik,
  • Evi terk etme,
  • Hakaret ve
  • Aile içi şiddet gelmektedir.

Boşanmak isteyen kişiler Aile Mahkemelerine başvuruda bulunarak süreci kendileri de takip edebilir. Ancak deneyimli bir avukattan yardım alarak sürecin daha hızlı ve istenen sonuç ile tamamlanması da sağlanabilmektedir. Boşanma dilekçesinin hazırlanması aşamasında son derece titiz çalışmalar yapan ekiplerimiz, sadece evraklar sebebiyle yaşanacak sorunların da önüne geçmiş olurlar. Boşanma davaları 10 günden 3 aya kadar sonuçlanabileceği gibi 3 yıla da uzayabilmektedir. En kısa sürede boşanmak istiyorum diyorsanız eşiniz ile anlaşarak Ankara anlaşmalı boşanma avukatı hizmetleri alabilirsiniz. Anlaşmalı bir boşanmanın yapılabilmesi için mahkemeler en az 1 yıllık evliliği zorunlu tutmaktadır. Eşlerin tüm konularda anlaştıklarının net bir şekilde yazıya döküldüğü protokoller bu aşamada büyük önem taşımaktadır. Davanın duruşmalarına her iki tarafında katılıyor olması durumun istendiği gibi yönetilebilmesine olanak sağlayacaktır. Anlaşmalı boşanmalarda hazırlanacak protokollerin son derece detaylı bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bir sözleşme değeri taşıyan ve ıslak imzalı olarak hazırlanan protokol davanın en önemli içeriğidir. Davanın türüne göre farklılık arz etmekle beraber usulüne uygun bir dilekçe ile başvuru yapılabilmektedir.

Hâkimin vereceği kesinleşmiş karara kadar sürecek olan davanın seyri, özellikle kadınlar için yıpratıcı bir dönemdir. Konusunda uzman avukatlar ile hizmet veren firmamız sadece yaşananlara göre değil, yaşanması muhtemel tahminlere göre de gereken önlemleri işin başında alarak sürecin daha az hasarlı geçmesini sağlayabilir. Özellikle Ankara çekişmeli boşanma avukatı taleplerinizde ekiplerimiz tüm deneyimleri ve bilgileri ile sizin yanınızda yer alacaktır. Boşanma süreci ve Aile Hukuku kavramı oldukça değişken ve son derece detaylı bir alandır. Velayetten mal paylaşımına, tazminattan nafakaya kadar pek çok farklı aşamada tarafların birbirlerinin haklarına saygı göstermelerinin sağlanacağı bir zeminin oluşturulması zorunludur. Davayı kimin açtığının önemi olmadığı gibi, dava açılırken öne sürülen sebeplerin ispat edilmesi ise zorunludur. Davanın reddedildiği durumlar da olabileceği gibi, karşı dava açma hakkı da her zaman saklı tutulmaktadır. Ret kararı alınan bir davadan sonra yeniden boşanma davası açabilmek için 3 yıl beklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle süreç son derece önemlidir ve konuya hâkim olan avukatlar tarafından takip edilmelidir.

Editör: Wan Haber