İlçenin Şenevler Mahallesi'nde kurulan tesiste, soğuk suda üretilen lezzetli alabalıklar, Bitlis merkez ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerdeki vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

İşletme sahibi Gıyasettin Sezgin, yaptığı açıklamada, dedesinden kalan arazide boşa akan suyu değerlendirerek 2013 yılında alabalık tesisi kurduğunu anımsattı.

Doğal kaynaktan saniyede 400 litre su çıktığını, 28 ton kapasiteli tesiste sağım ünitesinin de bulunduğunu anlatan Sezgin, şöyle konuştu:

"Yavru balıkları kendimiz üretiyoruz. Doğal ortamda ürettiğimiz için balıklar lezzetli. Suyumuzun soğuk olması bizim için avantaj. Çünkü alabalıklar soğuk suda daha iyi yetişiyor. Balıkları tamamen doğal yemlerle besliyoruz. Alabalık yemek için bölgenin birçok il ve ilçesinden buraya gelenler var. İlçemizi ziyaret eden misafirler bu güzel ortamda hem balık yiyor, hem de hatıra fotoğrafı çektiriyor. Dinlenmek ve üzerindeki stresi atmak için bu doğal güzelliği yerinde görmek gerekir."

Günkırı beldesinde ikamet eden İnan Tanik ise İstanbul'dan gelen misafirini alabalık tesisine getirdiğini belirterek, "Burası stres atabilmek, doğal ortamda yetişen balıkları yemek ve görmek için güzel bir alan. Dışarıdan gelen misafirlerimiz oluyor. İstanbul'dan gelen misafirimi buraya getirdim." dedi.

İstanbul'da yaşayan Nevzat Sevinç ise bu doğal güzelliği görmek için çok geç kaldığını ifade ederek, bölgede çok güzel yerlerin bulunduğunu ve batıda yaşayan herkesin buraları görmesi gerektiğini kaydetti. (AA)

Editör: Wan Haber