2013-ÖSYS'nin ardından yapılan ilk yerleştirmede üniversiteli olamayanların hala bir şansı var. Bu kapsamda kontenjanı dolmayan ya da yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle açık oluşan programlarla birlikte, yeni açılan programlara ek yerleştirmelerle öğrenci alacak. 2013 ÖSYS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde 36 bin lisans, 73 bin önlisans olmak üzere toplam 109 bin kontenjan boş kaldı. Boş kalan kontenjanlara bakıldığında puan türlerinde mühendislik puan türü olan MF-4 ilk sırada yer aldı.
 
YENİ KLAVUZLAR DİKKATE ALINACAK
 
Mühendislikler içinde jeoloji, çevre ve bilgisayar mühendislikleri en çok boş kalan bölümler olarak dikkat çekti. Bu boş kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Boş kontenjanlar için başvurular 25-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ön bilgi vermek amacıyla kılavuz yayımladığını hatırlatan ÖSYM, tercihleri yapmadan önce adayların yenilenecek kılavuzdaki bilgileri dikkate almalarını istedi.
 
2013-ÖSYS Ek Yerleştirme'de tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen adaylar Ek Ye rleştirme Kılavuzu'nu ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden inceleyebilecek, kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
Editör: Wan Haber