Bölge: Burhan Ergin

Van'da Ekim-Kasım 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından çok sayıda bina yıktırıldı. Bazı binaların yerine yenisi yapılırken, birçoğu ise atıl arsa durumunda bekliyor. Yıktırılan yerlerden biri de çarşı merkezinde bulunan Çağ Oteli binasıydı. Eski hastane caddesi üzerinde bulunan ve şimdi boş olan arsa tinercilerin mekânı oldu. 

Eskiden otel olan ve şimdi boş arsa durumundaki alanda özellikle gece saatlerinde tinercilerin ve ayyaşların mesken kurduğunu anlatan esnaflar, yetkililerin söz konusu sorunu çözmesini bekliyor. Söz konusu arsanın yan tarafında esnaflık yapan Sulhan Ticaret'in sahibi M.Nuri Sulhan, "Bizler çoğu zaman gece dükkanı kapattıktan sonra buralara tinerciler geliyor. Sabah saatlerinde ise özellikle alkol aldıklarını söz konusu arsaya bıraktıkları şişelerden anlıyoruz. Buralarda ileride sıkıntı olmaması için bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Bu arsa gibi birçok bölgede tinerciler adeta oraları mesken yapmış durumda. Burası çarşının göbeği... Alkol alıp veya uyuşturucu madde alıp insanlara zarar verilebilir. Yetkililerin bu duruma çare bulması gerekir" ifadelerini kullandı. 

Esnaflardan Medeni Sulhan ise bayram öncesi bazı gençlerin söz konusu boş arsada oturduğunu gördüğünü, onları uyardığını belirterek, "Kendilerini uyardım ve orayı terk etmelerini istedim. Bir-iki esnaf daha uyarınca burayı terk ettiler. Ama ileride bu şahıslar ile onları uyaranlar arasında tartışma ve kavgalar yaşanabilir. O yüzden bu soruna bir çözüm bulunmalı" şeklinde konuştu. 

Daha önce benzer şikâyetler İkinisan Caddesi üzerinde atıl durumda bulunan bir binada yaşanmıştı. Söz konusu binanın durumu basında gündeme gelince yıktırılmıştı.

 

Editör: Wan Haber