Weser Stadında oynanan karşılaşmada, ilk yarı ev sahibi ekibin 3. dakikada Davie Selke ile bulduğu golle tamamlandı. İlk yarıda başka gol olmazken Werder Bremen maçın 62. dakikasında Fin Bartels ile durumu 2 - 0'a getirdi. Borussia Dortmund bu golden hemen sonra yüklenmeye başladı ve sonuç geldi. Maçın 69. dakikasında İlkay Gündoğan'ın kornerden yaptığı ortaya Hummels kafa ile yükseldi ve skoru 2-1'e getirdi.

 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol gelmedi ve Borussia Dortmund bir kezz daha mağlup oldu. Geride kalan 17 haftada 10. mağlubiyetini aldı. Şampiyonlar liginde grubunu lider tamamlayan Dortmund bu mağlubiyetle bir yara daha aldı ve düşme potasına girdi. Ligin ilk yarısı tamamlanırken 15 puan toplamayı başarabilen ekip 17. sıraya gerilerken düşme hattına da girmiş oldu. Lider Bayern Münih'in ise 45 puanı bulunuyor. Bu da demektir ki Liderle aralarında tam 30 puan olmuş oldu. 

 

BORUSSİA DORTMUND

 

Ballspielverein Borussia 09 e.V. Dortmund (kısaca Borussia Dortmund, Dortmund veya BVB), Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Dortmund kentinde kurulmuş spor kulübü. Özellikle futbol takımıyla tanınmıştır; bunun dışında atletizm, boks, hentbol ve masa tenisi dallarında da faaliyet göstermektedir.

 

Borussia Dortmund futbol takımının, Almanya'da 8 Bundesliga şampiyonluğu, 3 Almanya Kupası şampiyonluğu ve 4 Almanya Süper Kupası şampiyonluğu gibi başarıları bulunmaktadır. Ayrıca; Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki kez final oynamış, bunlardan birinde kupayı kaldırmış, diğerinde ise mağlup olmuştur. Bir kere de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştır. 1966 yılında kazandığı bu başarıyla, Avrupa'da kupa kaldıran ilk futbol takımı olmuştur. Bu başarılarla Dortmund, Almanya futbol tarihindeki en başarılı kulüplerden biridir.

 

Borussia Dortmund, 1974 yılından beri iç sahadaki maçlarını, Almanya'nın en büyük stadyumu olan Westfalenstadion'da oynamaktadır. 2011-12 sezonunu kapsayan bir araştırmaya göre, dünyada en çok taraftar ortalaması olan kulüp Borussia Dortmund'dur.[1] Ayrıca kulüp, 2014 yılında 100.000 üye sayısını aşmış ve Almanya'da bu sayıyı aşan üçüncü kulüp olmuştur.[2] Dortmund'un renkleri siyah ve sarıdır, bu yüzden taraftarlar kulübe "Siyah-Sarılılar" anlamına gelen die Schwarzgelben takma adını vermişlerdir. Borussia Dortmund kulübünün sloganı, "Gerçek Aşk" anlamına gelen Echte Liebe'dir.

 

Deloitte'nin Futbol Para Ligi gelir yıllığına göre Dortmund, Almanya'nın en büyük 2., dünyanın en büyük 11. kulübüdür. Kulübün şu anki başkanı Reinhard Rauball, CEO'su ise Hans-Joachim Watzke'dir. Futbol takımının şu anki teknik direktörü ise Jürgen Klopp'tur.

Editör: Wan Haber