Borusan Holding tarafından Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 'Borusan Neşe Fabrikaları adı altında çocuk kreşleri yapılıyor. İnşa edilecek 0-6 yaş grubu çocuk kreşleri ile ilgili açıklama yapan Afyonkarahisar OSB Başkanı Bekir Yeşilay, kreşten OSB'deki 930 kadın çalışanın 150'sinin çocuğunun yararlanacağını söyledi.
OSB'de Beyaz Saray Restoran'da Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu üyeleri İrfan Mutluer ve Tahsin Oğuz ile birlikte yaptığı basın toplantısında kreş hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Borusan Holding tarafından 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesi kapsamında hayata geçirilen Borusan Neşe Fabrikaları isimli kreşlerle öncelikli olarak kadın istihdamının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Başkan Yeşilay, iş yaşamında kadın istihdamının artırılması ve çalışan kadınların desteklenmesi amacıyla OSB'lere anaokulu yapılmasına yönelik protokolün Borusan Holding, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 21 Ocak 2013'te İstanbul'da imzalandığını kaydetti.
Başkan Yeşilay, proje kapsamında OSB dahil olmak üzere Türkiye çapında 10 OSB'de Borusan Neşe Fabrikası adıyla 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik kreş ve gündüz bakım evleri inşa edileceğini belirterek şöyle konuştu: "Kreşler, OSB'lere teslim edilecektir. 2013-2016 yılları arasında devam edecek 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesinin ilki 'Borusan Neşe Fabrikası' Adıyaman OSB'de faaliyete geçecektir. Adıyaman'ın yanı sıra 2013 yılı içerisinde Malatya'da iki, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar OSB'lerde Borusan Neşe Fabrikalarının yapımına başlanacaktır. Diğer 6 Borusan Neşe Fabrikalarının hangi illerde yapılacağı 2013 yılının ikinci yarısında belirlenecektir."

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR EĞİTİM ORTAMI SAĞLANACAK
Proje ile çocuk bakımevi nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inandıklarını söyleyen Bekir Yeşilay, sözlerini şöyle sürdürdü: "OSB'lerde 0-6 yaş grubu çocuklar içim kurulacak Borusan neşe fabrikaları adı ile çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara imkan tanınması, kadının iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılması, sanayideki kadın istihdamının artırılması, okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yaralanamayan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayacak bir eğitim ortamı sağlanması hedefleniyor. OSB'deki tesislerde çalışan 930 çalışanımızın 260 çocuğu bulunuyor. Afyonkarahisar OSB olarak proje kapsamında 4 bin metrekare yer tahsisi yapılmıştır. Borusan Holding tarafından 150 çocuğun yararlanabileceği bin 500 metrekarelik kapalı alana kreş ve gündüz bakım evi tefrişatı ile inşa edilip teslim alınacaktır. Annemin işi benim geleceğim ile kadınlara sağlanacak destek ile OSB'lerde kadın istihdamı daha da artacaktır. Kadınlar gönül rahatlılığı ile çalışırken çocuklarına Borusan Neşe Fabrikalarında güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanacaktır."
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeşilay, OSB sınırları içerisinde yer alan VOR istasyonunun da kaldırılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Bekir Yeşilay ayrıca, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımı düşünülen teknolojik sera organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak şöyle konuştu: "ATSO ile beraber ortak çalışmalarımız var. Hem sera üzerine hem de hayvancılık üzerine, önümüzdeki günlerde bunların meyvelerini almaya başlayacağız."
(GC-SK-HO-Y)

06.02.2013 12:52:01 TSI

Editör: Wan Haber