Bornova Belediyesi, 17 Şubat Pazar günü Pınarbaşı'nda deve güreşi festivali düzenliyor. Ege Bölgesi'nin pek çok ilinden develerin katılacağı 9. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde renkli görüntülerin oluşması bekleniyor
Bornova Belediyesi, Ege Bölgesi'nde yıllardır sürdürülen deve güreşi geleneğini yaşatmak için üzerine düşeni yapıyor. Bu kapsamda düzenlenen 9. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 17 Şubat 2013 Pazar günü saat 11.00'de başlayacak. Pınarbaşı Çeşmeboğazı Mevkii'nde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek Yüzün üstünde devenin katılacağı ve şenliğe dönüşecek etkinliğin Ege ve Marmara Bölgesi'nin en büyük deve güreşleri arasında yer aldığı belirtiliyor. Festival'de, güreşlere katılan tüm deve sahiplerine, geleneklere uygun olarak halı hediye edilecek. Develer ağırlıklarına göre baş üstü, baş ve başaltı kategorilerinde güreşecek. İzlemeye gelen vatandaşların farklı bir gün geçirebilecekleri 9. Deve Güreşi Festivali'nde piknik de yapılabilecek. Geçen yıllarda olduğu gibi etkinlik alanının yanında deve sucuğu ve yöresel ürünlerin satışının da yapılması bekleniyor.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, gelenek ve görenekleri yaşatmanın önemine değinerek, "Deve güreşleri özellikle Ege Bölgesi'nin geçmişi uzun yıllara dayanan bir geleneği. Bu geleneğin yaşatılması için belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. İlgi duyan herkesi pazar günü güreşleri izlemeye bekliyoruz" dedi.
(HK)

16.02.2013 15:42:28 TSI

Editör: Wan Haber