Bornova Belediyesi çevre bilincini geliştirmek ve doğaya zarar vermeden yaşama anlayışını geçerli kılmak için ilkokul ve ortaokullar arasında ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası düzenledi. Okullar bitkisel atık yağları toplayıp hediyeler kazanırken, yağların biodizel ve bioelektriğe dönüşmesi sayesinde çevrenin korunmasına da katkı sağlanacak.
Bornova Belediyesi, daha önce tüm Bornovalılar için düzenlediği atık yağ toplama yarışmasını bu sefer ilkokul ve ortaokullar arasında düzenliyor. Öğrenciler arasındaki çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek için başlatılan ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası sayesinde, atık yağlar doğayı kirletmeden biodizel ve biyoelektriğe dönüşecek. 24 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek kampanya kapsamında tonlarca atık yağın toplanması hedefleniyor.
Bornova sınırlarındaki tüm ilkokul ve ortaokulların katılabileceği yarışma kapsamında öğrenciler; atık yağları, okullarında bulunan atık yağ toplama bidonlarında biriktirecekler. Atık yağ bidonları dolduğunda okul yönetimi bunları teslim etmek için '371 01 01' numaralı Bornova Belediyesi Alo Atık hattını arayarak lisanslı atık yağ toplama firmalarının yönlendirilmesini sağlayacak.
İlgili firma okul yönetimine, teslim aldığı atık yağ miktarı ile ilgili bir form bırakacak. Okullar, kendilerine verilen atık yağ teslim formlarını en geç 31 Mayıs 2013 günü saat 17.00'ye kadar Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne teslim edecekler. Bornova Belediyesi'nde oluşturulan komisyon okulların topladığı yağ miktarına karşılık çeşitli ödüller verecek.
Tüm dünyada 'sürdürülebilir kalkınma' kavramının öne çıktığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Biz de Bornova'da bu ilkeyi uyguluyoruz. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne imza atarak ilçemizde karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar yüzde 20 oranında azaltmaya söz verdik. Bu çerçevede atık yağ toplama kampanyaları da düzenliyoruz. Özellikle bu bilincin çocuk ve gençlerimiz arasında yerleştirilmesi çok önemli. Kampanyalarımızla bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
(EA-ERG-Y)

21.12.2012 11:28:09 TSI

Editör: Wan Haber